KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU'NUN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

KAYMAKAM ÇORUMLUOĞLU'NUN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Zonguldak’ın Ereğli ilçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu konuya ilişkin yayımladığı mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır.

Sosyal devlet anlayışı ile engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmek, onların da toplumun birer parçası olduğunu, toplum hayatından eşit ve üretken birer birey olmaları için herkesin görevi olduğunu unutmamalı, her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlayarak, engelli vatandaşlarımıza karşı her zaman duyarlı olmalıyız.

Devletimiz ve hükümetimiz, engellilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla, mevzuat düzenlemeleri, eğitim imkânları ve istihdam olanakları sağlayarak, kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olmaktadır.

Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına varan pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını görmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası ile sınırlı olmamak kaydıyla tüm vatandaşlarımızı, engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya davet ediyor, selam ve sevgilerimle engelli vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER