Kaymakam Çorumluoğlu, "Vatandaşlar destek olsun"

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu: "Bugüne kadar ilçemizde 100 vatandaşımız korona şüphesi ile hastanelere başvuruda bulunmuş. Bunların bir çoğu negatif çıktı. Tam sayıyı açıklamasak da bir kaç gündür pozitif vakalarımızda bir artış var. 9 Kişinin sonucunu bekliyoruz. Sayı artmaya başladı"

Kaymakam Çorumluoğlu, "Vatandaşlar destek olsun"

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaların yanı sıra ilçe gündemine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların evlerinden çıkmamalarını, yetkililerin uyarılarını ciddiye almaları çağrısını yineleyen Kaymakam Çorumluoğlu'nun açıklamaları şu şekilde: 
 

İLÇEDE 100 KİŞİ KORONA ŞÜPHESİ İLE BAŞVURDU 

"Bizim ilçemizde 100 vatandaşımız korona şüphesi ile hastanelere başvuruda bulunmuş. Bunların bir çoğu negatif çıktı. Tam sayıyı açıklamasak da bir kaç gündür pozitif vakalarımızda bir artış var. 9 Kişinin sonucunu bekliyoruz. Sayı artmaya başladı. Tabiki biz bunu bekliyoruz. Her yerleşim yerine bu gelecek. Bu süreçte Ereğli'nin önündeki 1 hafta çok önemli. 

"BU İŞİN ŞAKASI YOK" 

Özellikle İstanbul'dan gelen vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın ısrarla evde kalmalarını istiyoruz. İstanbul, Kocaeli, Sakarya'dan gelen vatandaşlarımız lütfen evlerinde kalsınlar. Komşularına da görev düşüyor. Eğer evden çıktıklarını tespit ederlerse kime ulaşabiliyorlarsa arasınlar, bu işin şakası yok. Ereğli bugüne kadar iyi götürdü bu işi.
 

 İSTANBUL'DAN GELMİŞ, TORUN SEVMEYE GİTMİŞ 110 VATANDAŞ KARANTİNADA

 Kıyıcak Karabacak Sokağındaki hadise aynen böyle olmuş. İstanbul'dan gelmiş, torununu sevmeye gitmiş, akrabasına gitmiş toplam 110 tane vatandaşımız karantinada duruyor. Dışarı çıkarmıyoruz, yiyeceklerini biz götürüyoruz.

 İLÇE GENELİNİN TAMAMINDA PAZAR YERLERİ KAPATILDI 
Kdz.Ereğli ilçesindeki bütün pazarları kapatacağız. Artık pazarlarımız 14 gün süreyle yok. Hiçbir noktada pazar kurdurtmayacağız. 
 

İLÇELER ARASI GEÇİŞLER KISITLANDIRILDI 
Valiliğimizin aldığı karar gereği ilçeler arası seyahat de aynen iller arasındaki seyahat gibi olacak. Bu ne demek? Buradan Düzce'ye, İstanbul'a giderken belli şartları taşıyanlar gidebilecekti. Biz buna ilişkin kararımızı da alıp kamuoyu ile paylaşacağız. Bu gece saat 24.00'den itibaren ilçeler arasındaki geliş ve gidişler kapatıldı. Son derece doğru bir karar. İlimizde valimizin aldığı bu kararı gönülden destekliyorum. Zaten biz dün yine toplanmıştık kendi kararları almıştık. Bizim aldığımız kararlar daha çok mahallelerimizi ve köylerimizi şehir ile koparan kararlardı. Saat düzenlemeleri yapıldı. 

"BUNUN KURTULUŞU YOK" 

Bir hafta sabır istiyoruz. İşin özeti bu. Para lazım değilse niye bankadan para istiyorsunuz? Evinizde yiyecek içeceğiniz varsa evinizde kalın, oturun. Biz bu belayı atlatalım. Ülke olarak iyi götürüyoruz. Sağlık Bakanlığımız ve bilim kurulumuz oldukça başarılı. Sayın Valimiz bize her alanda önderlik yapıyor, bilgilendiriyor. İlçelerdeki bütün kaymakam arkadaşlarla devamlı suretle bilgi alış verişinde bulunuyoruz. Bugün Çaycuma'da, Alaplı'da olan yarın Ereğli'de oluyor. Bunun kurtuluşu yok. Onun için ben tüm idarecileri çalışanlarımızı bu yönde çaba sarf etmesini bekliyoruz. Devlet olarak biz bu işi takip ediyoruz. İlk olduğu günden itibaren gece komisyonu topladık, devlet bu üstesinden gelecektir. Bu işin üstesinden gelirken de birlik ve beraberlik içerisinde vatandaşlardan da anlayış bekleyerek çözüme birlikte ulaşacağız. 

POSBIYIK'IN, "DEVLET UTANSIN" LAFINA YANIT 

Ereğli'de zaman zaman aldığımız tedbirler var. Belediye Başkanımız geçen bir çalışma yaptı. Maske dağıttı. Biz bu çalışmadan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Ama orada söylediği bir cümle devlet utansın lafını ben de çok doğru bulmadım. Devlet işin başında ve biz işbirliği içerisinde birlikte yürütüyoruz. Oradaki vatandaşlarımız ekonomik sıkıntıya düşecek. Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlığımız her türlü tedbiri alıyorlar. Biz her olayda siyasi parti başkanlarımız ile yerel idarecilerimiz ile daire amirlerimizle konuşuyoruz. Beraber ortak karar almaya çalışıyoruz. Dolayısıyla sorun ortak sorunumuzdur, çözümü de ortaktır. Ereğli Belediyesi'nin dezenfekte konusunda çok ciddi katkıları oluyor. Bizlere destekleri oldu. 
 

"YETER Kİ VATANDAŞ KURALLARA UYSUN" 

Bundan sonra bu virüsle mücadeleye devam. Aynı zamanda da ekonomik olarak bu sıkıntıları nasıl aşabiliriz diye de kafa yoruyoruz şuanda. Merkezi hükümetin de aldığı kararlar var. Gün geçmiyor ki televizyonda her gün bir açıklama oluyor, ekonomik tedbir ile ilgili. Biz 15 Temmuz'un üzerinden geldik. Bu konunun da rahatlıkla çözümünü sağlarız. Yeter ki vatandaşlarımız birlik beraberlik içerisinde olsun. Birbirimizi anlayarak yapalım. Bankalara bu iş başladığından beri 716 kişinin evine para götürmüşüz.

 "2,5 TRİLYON PARAYI 3 GÜNDE DAĞITTIK" 

Ekonomik destekte 2 bin 531 kişinin evine 3 günde para götürmüşüz. 2,5 trilyon parayı 3 günde dağıttık biz. Ereğli gibi bir alanda sadece pazar günü 16 ekibimiz köylerimizde para dağıttı. Bu kolay değil. 16 Kişi demek. Bir yerde yol kesiyorsunuz, yol uygulaması yapıyorsunuz, öbür taraftan devinden çıkmaması için kontrol ediyorsunuz. Diğer taraftan fırıncı ekmeğini poşete koydu mu diye bakıyorsunuz, bunun yanında o kadar kişinin evine parayı götürüyorsunuz. Ben burada görev yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bunu ben yapmıyorum biz bu işin koordinesindeyiz. 
 

"VATANDAŞLARDAN DEĞİŞİK TALEPLER GELİYOR" 

Arkadaşları organize ediyoruz, arkadaşlarımız da gidip bu işi yapıyor. Çok değişik talepler geliyor, bir vatandaşımız, 'bugün 100 lira getir' diyor, götürüyoruz ertesi gün arıyor, 'bugün de 70 lira daha getirin' diyor. Vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var. Hizmet için varız. Biraz da vatandaşımızın bize yardımcı olmasını lazım. Yine vatandaş para istiyor bunun bir kısmını euro olarak getirilmesini talep ediyor. Tamam biz getiririz de bugün lazım değilse bekleyin. Gene de vatandaşımızın hizmetkarıyız. İşe ve birinci derecede görülmesi gereken konularda açıkçası biz vatandaştan destek bekliyoruz. 

2 VATANDAŞ EVLERİNİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AÇTI

 Mücadeleyi başarılı bir şekilde yürüten hastane çalışanlarımızdan da arzu edenlerin tamamını özel hastane ayrımı yapmaksızın isteyenleri şuanda biz kendi misafirhanelerimizde ve okullarımıza aldık. Buna Echomar ve Anadolu Hastanesi de dahil. Başına bir sorumlu verdik, hastane çalışanlarımızdan kim isterse biz yatırıyoruz. Erdemir'e teşekkür ediyorum, yemeğini götürüyor. Ereğli'yi bir kere daha takdir ettim, 2 vatandaş geldi benim 1+1 evim var diğeri 4+1 evim var bu evi tahsis ettiler hastane personeli için kullanabilirsiniz dediler. Vatandaşımızın bu şekilde bize gelmesi bizleri rahatlatıyor. Halkımızın arkamızda olduğunu görüyoruz. 
 

"VEFA ÇALIŞMA GRUBUMUZ YETKİLİDİR" 
Bazı vatandaşlarımızda da biz maske alamadık diye söyleyenler oldu, gıda alalım diyenler oldu. Bir kişi bugün 50 bin lira parayı size gönderiyorum. İster maske alın ister gıda alın dedi. Bize bunu söyledi. Vatandaşlarımıza bunu duyurmadık, gerek gıda gerek maske konusunda Vefa Çalışma Grubumuz yetkilidir. Cumhurbaşkanımız da açıklama yaptı, vatandaşlarımız da bağışlarını hesap numaralarını yapabilirler.  Belediyemiz ile de görüşme içerisindeyiz. Belediyenin verdiği gıda paketine biz vermiyoruz. Aş evi giden yere biz gıda paketi vermiyoruz. Bu istişare olmanın sonucu. Devletimiz, ülkemiz bu işin üstesinden geleceğiz. 

"KÖYLERDEN ŞEHİRLERE, MAHALLELERDEN İLÇE MERKEZİNE GELMEYİN" 
Vatandaşlarımız hem köylerden şehirlere gelmesinler hem de mahallelerden ilçe merkezine gelmesinler istiyoruz. Koronavirüsünden kurtulana kadar ilçe girişindeki kontrol devam edecektir. Vatandaşların şehre inmesini ve toplu halde buluşmasını engellemek. Belki insanlarımız bize kızacaklar. Esnafın da önünü bariyerle kapattık biz. Esnaf bize kızmıyor mu kızıyor. Benim de önümü kapatsalar ben de esnaf olarak kızarım. Ama şuan kızılacak dönem değil. Bütün insanlarımızın sağlığını düşünmek zorundayız. 100'den fazla insan çalıştırıyoruz her gün. Sadece telefonlara 3 kişi bakıyor. 
 

KÖYLERE MASKE DAĞITIMI 
Önümüzdeki günlerde köylerimizden maske talebi geliyor. Sanıyorum Perşembe veya Cuma günü bir miktar maskeyi de Köylere Hizmet Götürme Birliği'nde karar aldık, biz de dağıtıyoruz, PTT de Ereğli Belediyesi de dağıtıyor. Bu çorbada kimin sözü varsa ben teşekkür ediyorum. 

"KRİZ TEĞET GEÇMİŞTİ İNŞALLAH BU DA GEÇECEK" 

Biz Avrupa'dan bizi kriz teğet geçecek dedik geçti bu virüste bizi teğet geçecek. Ereğli için de Zonguldak için de ülkemiz için de söylüyorum. Yeter ki kurallara uyalım. 

"DEVLETİN ÇARKINI BİR ŞEKİLDE ÇEVİRİYORUZ" 

Personelimizin bir kısmı esnek çalışıyor, bir kısmı çeşitli sebeplerle ayrıldı. Personel yönünde sıkıntımız yok. Dolayısıyla devletin çarkını bir şekilde çeviriyoruz. Burada kamu ve özel bankalarına da birşey demek istiyorum. Vatandaşın maaşlarını götürmeleri anlamında çaba sarf etmelerini istiyoruz. Bunlar bankaların katkısı olmadan bizim organizasyonumuz ile gerçekleştiriliyor. Taşın altına bunlar da eline koymalı. Bankalarda esnek çalışma diye bir model olamaz. Kaymakamlıkta da yok biz Cumartesi ve Pazar günü de çalışıyoruz. "KORONADAN VEFAT ETTİ DİYE AÇIKLAMADIK" 
Bugün bir vefat oluyor. Bu vefattan sonra bu cenazeyi kim indirecek. Eskiden millet birbiri ile yarışırdı koronadan sonra herkes kaçıyor. İşi profesyoneline vereceğiz. Şuana kadar koronadan vefat eden bir kişi yok ama bir kişi var. Bir kişinin bulguları korona bulgusuna aitti ama testlerine baktığımızda ikisi de negatif çıktığı için biz onu koronadan vefat etti diye açıklamadık. Zaman zaman tereddütler oluyor, teste mi bakalım bulguya mı bakalım. Bunun açıklaması Sağlık Bakanlığı tarafından yapılır. 
 

VÜCUTTA BIRAKTIĞI HASARLARI DA DÜŞÜNÜN

 Türkiye'de ölümler var mı, var. Olacak mı olacak. Ereğli'de ölüm yaşamayacağız diyemeyiz biz. Yoğun bakımda yatan pozitif vakalarımız var bizim. Burada önemli olan minimum sıkıntı ile bunu atlatabilmek gerekir. Sadece ölüm olarak görmeyin, vücutta bıraktığı hasarlar olarak da görün. Ölüm başka bir sıkıntı ama vücuttaki hasar da başka bir sıkıntı. Vatandaşlarımız biraz daha duyarlı olsunlar. Özellikle sağlıklı beslenmelerine, uykularına dikkat etsinler. İzolasyona, evde kalmaya dikkat etsinler. Yaşlılarla sosyal mesafeyi koruyarak otursunlar.

 TRAFİKTE UYGULAMALAR DAHA SERT OLACAK
 Biz elimizden geldiği kadar kısıtlayacağız trafiği. Böyle giderse kısıtlamalarımız daha sert olacak. Vatandaşımız halen uymazsa kısmi durdurmalara kadar bunu götüreceğiz. Valimizin aldığı kararla ilçeler arası nakil durdu. Yarın köyler arasındaki nakli de durdururuz. Vatandaşımız illaki bu sert kararları bizden istemesin. Vatandaş kendisi uysun. Karantinaya alırdık memleketi herkes evinde otururdu. Bizim istediğimiz buydu. İnsanlar kurallara uysun. Sert bir karar aldığınızda bunu kestiremiyorsunuz. 

"KONU KOMŞUSU EVLERİNDEN ÇIKARTMASIN" 
Çıkmayın dedik, vatandaşı tutamadık. Bin 300 kişi İstanbul'dan Ereğli'ye gelmiş. Bin 300 tane burada sosyal risk benim için. Bin 300 tane pimi çekilmiş bomba. Ama senin mahallende ama benim mahallemde. Çıkmasınlar evlerinden. Konu komşusu bunları çıkartmasın. Her mahalleye bir polis dikemiyoruz. Bu vatandaşlarımızın tamamını her gün evinde kontrol ediyoruz. Vatandaş bizden şikayet ediyor, biz senin sağlığın için bunu yapıyoruz. Gelmesin şehre arabayla. Parkları yasakladık niye şehre ulaşım zorlaşsın diye. Cumartesi pazarının görüntüleri var belli saatte boştu belli saatte yoğunluk vardı. Ne oldu, kapandı. Pazarcılar Odası Başkanı ile görüştüm, seyyar satıcı sayısını arttırın dedik."
 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2020, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER