KDZ. EREĞLİ'DE 23 NİSAN SADE BİR TÖRENLE KUTLANDI

KDZ. EREĞLİ'DE 23 NİSAN SADE BİR TÖRENLE KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kdz.Ereğli'de tören düzenlendi.

Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
İzmirlioğlu İlkokulu Müdürü Cem Akbaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği çocuklara sahip çıkılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Cumhuriyetimizin geleceğini gençlere ve yarınların sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugün de bizlere düşen görev hem Atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek hem de Atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde yad etmek olmalıdır. 23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günlerde bizlere bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden Atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalıyız. Ulu Önderimiz Atatürk gibi devlet adamı ve halk kahramanları bıraktıkları eserler ve bu eserlere sahip çıkan milyonlarla sonsuza kadar yaşayacaklardır. Atatürk gibi kahramanları farklı kılan ve tarihe altın harflerle yazdıran gerçek de budur. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Aynı zamanda yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi ve bugünlerimize ışık tutan adımları atarak ülkemizi çağdaş medeniyetler arasında yolunu açması da Atatürk’ün büyük ve diğer liderlerden farklı kılan başka bir özelliktir. Bu nedenle Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği bu eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki gelecek kuşaklar kararlı ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusunda ödevlerimizi yerine getirebilsinler. Bu duygularla bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, hepsine sevgilerimi sunuyorum.”dedi. 

Kepez Ortaokulu öğrencilerinden Hümeyra Ceren Kurt’un şiirini okumasıyla devam eden tören; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili İlkokul ve Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada derece alan öğrencilerin ödüllerinin takdim edilmesi ile son buldu.  Törende siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler de hazır bulundu.

Törenin sona ermesiyle Gazeteci Fikri Kapan’ın 7 yaşındaki torunu İlkokul 1. sınıf öğrencisi Duru Ayten ile Gazeteci Sinan Kabatepe’nin oğlu 8 yaşındaki İlkokul 2. sınıf öğrencisi Yağız Kabatepe, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy’a sorular yönelttiler. Küçük öğrenci Ayten, Kaymakam Çorumluoğlu’na, “Koronavirüs Salgını süresinde çocuklar ne gibi tedbirler almalı sorusunu yöneltirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aksoy’a ise okulların ne zaman yüz yüze eğitime açılacağını sordu.
Üzerinde Türk Bayraklı tişörtü ile alana gelen Küçük öğrenci Kabatepe ise Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a, 23 Nisan ile ilgili düşünceleri sorusunu yöneltti. Programda okullar arası düzenlenen şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER