Kdz. Ereğli'de 29 Ekim balosu yapılacak!..

Kdz. Ereğli'de 29 Ekim balosu yapılacak!..

Kdz. Ereğli'de 29 Ekim balosu yapılacak!..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İsmail Fota, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Fota, ayrıca 28 Ekim’de Cumhuriyet Balosu düzenleyeceklerinin de duyurusunu yaptı.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı İsmail Fota, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Hayrettin Kartal, Mehmet Aksoy ve Şanver Akdağ da hazır bulundu. Fota; gündemi değerlendirmek, ilerleyen süreçte izleyecekleri yol haritasını belirlemek ve il genel meclisinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vermek için toplantıyı düzenlediklerini belirterek, “Cumartesi günü belediye başkanımızın yapmış olduğu toplantıyı izledik, biz de oradaydık. Bu toplantıda Erdemir Ereğli’ye mutlaka yüzünü dönmeli, spor faaliyetlerine, sosyal yatırımlarına dönmeli Ereğli’yi ayağa kaldırmalı istiyoruz.  Emeğin en yüce değer olduğunu kabul ediyoruz. Erdemir yönetimini, OYAK yönetimini de emeğe saygılı olmaya davet ediyoruz. Erdemir çalışanlarının sosyal güvencesini nasıl kendine şiar edindiyse, emeğe de saygı duymasını, sportif branşlarda başarılı çalışmalar yapmasını istiyoruz. Sonra Erdemir Genel Müdürü randevu taleplerimize pek yer vermiyor, bugün de aradık kendisini; lütfen daha duyarlı olmaya kendisini de davet ediyoruz” dedi. 

İlçedeki siyasi partilerin ilçe başkanları olarak yemekte bir araya geldiklerini ifade eden Fota, “dört ilçe başkanı beraber yemek yedik. Bu yemekte öncelikli hedeflerimiz sırayla Ereğli’nin il olması sorununu daha yukarılara kadar taşıyacağız, beraber hareket edeceğiz bu konuda. Ondan sonra Ereğli’ye üniversite açılması için ortak çalışmaya karar verdik. Ankara’daki görüşmelere hep beraber gideceğiz. Bu faaliyetlerimizi en üst noktaya kadar taşıyacağız. Askeri limanın Ereğli’nin ekonomisine açılması için Ankara’da görüşmeler yapacağız. Bu çok önemli, Ereğli ekonomisinin canlanması lazım. Şimdi sadece Ereğli’yi Erdemir’e bağlı olarak görmemek lazım. Birinci önceliğimiz il, ikinci önceliğimiz üniversite, üçüncü önceliğimiz ekonomi ve limanın açılması olmalı. Kahverengi’nin önünden Göztepe’ye bir teleferik projesini hayata geçirmeliyiz. Ereğli’ye gelen insanlarımız üç saat sahilde geziyorlar ondan sonra Ereğli’yi terk edip gidiyorlar. Onların Ereğli’de kalabilmesini sağlamak zorundayız. Yani daha çok onların gezmesine, eğlenmesine olanak sağlamak zorundayız. 16 Ekim’de genel merkezimizle randevu talebimiz var. Bu işleri orada da konuşacağız” diye konuştu. Fota, Ereğli Belediyesi’nin bir kreş yapması talebinde bulundu ve “Yine Kız yurdu, Erkek yurdu ve Ereğli belediyesine bağlı bir misafirhane yapsın. Ereğli’ye gelen konukların kalabileceği bir yerimiz yok. Ondan sonra toplumsal muhalefeti açmamız lazım. Yani birebir AKM’deki toplantıyı ben yeterli bulmuyorum. Bunun öncesinde siyasi parti başkanlarıyla belediye başkanının ortak fikirde anlaşması gerekiyor. Toplumsal muhalefeti bu şekilde geliştirirsin. Biz sadece Ereğli’de ilçe başkanı değiliz. Burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkezini de temsil ediyoruz” ifadelerine yer verdi.  Fota, 28 Ekim’de parti örgütü olarak Cumhuriyeti n 96’ncı yılı nedeniyle Eski Bağlık Gazinosu’nda Cumhuriyet Balosu düzenlediklerini de dile getirdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2019, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER