KDZ. EREĞLİ'DE COŞKU TAVAN YAPTI...

KDZ. EREĞLİ'DE COŞKU TAVAN YAPTI...

KDZ. EREĞLİ'DE COŞKU TAVAN YAPTI...

Kdz.Ereğli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Belki de son yıllarda ilk kez bu kadar kapsamlı ve katılımlı bir bayram coşkusunu Kdz.Ereğli yaşadı. Kdz.Ereğli Kaymakamlığı'nın düzenlediği etkinlikte 7'den 70 herkes ellerinde Türk ve Atatürk bayrakları ile sahil bulvarını kırmızı beyaz renklere boyadı.

Kdz.Ereğli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu görülmeye değerdi. Son yılların en kapsamlı ve en katılımı yüksek etkinlikte organizasyon tam puan alırken ilçe halkı Cumhuriyet için meydanlara indi.

İLK TÖREN, Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk anıtı arkasında kurulan alanda Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın tebrikleri kabulüyle başlayan kutlamalar, sahil bulvarındaki törenle devam etti. 

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER,Kaymakam, Amiral ve Belediye Başkanının askeri araç içerisinde alanı dolduranların bayramını kutladığı program İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdü.  Kaymakam Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada, ortak hedefin herkesin demokrasi ve hürriyet içerisinde yaşadığı, hak ve özgürlüklerin evrensel standarda ulaştığı bir Türkiye olduğunu söyledi.

"HEP BİRLİKTE KORUYACAĞIZ" Son günlerde ülkenin içeride ve dışarıda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına değinen Çorumluoğlu, "Unutmayın ki vatanımıza karşı gerçekleştirilen saldırılarda hedef Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü, vatandaşlarının milli birlik ve beraberliğidir. Bu topraklarda bin yıldır süre gelen birliğimizi korumak en büyük hedeftir. Cumhuriyeti hep birlikte kurduk, hep birlikte koruyacağız. Milletimiz her zaman milli değerlerini her türlü tehdit ve tehlikeye karşı korumuş, onları kutsal saymış, gelecek nesillere aynı şekilde bırakmayı bir hedef saymış, gerektiğinde canını, malını hiç düşünmeden bu uğurda feda etmiştir Etmeye de devam etmektedir. Suriye’de Barış Pınarı Harekatı ile göstermiş olduğu zafer ile de Mehmetçik bu bağlılığını bir kez daha göstermiştir. Aynı ruhla biz de ülkemizin birliği ve beraberliği için azimle çalışacağız. Milli değerlerimizin müşterek olduğunu asla unutmayacağımızı belirterek, Mehmetçiğimizi selamlıyorum" dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ, Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından programda resmi geçit törenine geçildi. İlçe genelindeki kamu kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere okullar, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarının da yer aldığı kortej renkli görüntülere sahne oldu. 1 Saati aşkın süren kortej görülmeye değerdi.


Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2019, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER