KDZ. EREĞLİ'DE COVİD-19 TEDBİRLERİ DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KDZ. EREĞLİ'DE COVİD-19 TEDBİRLERİ DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İçişleri Bakanlığınca, valiliklere "Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri" konulu gönderilen genelge sonrası, Türkiye’de olduğu gibi Karadeniz Ereğli’de de denetim gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Ereğli Emniyet Müdür Vekili Fatih Küçükdağ, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aslan Keleş ile birlikte denetim yaptı.

Erdemir caddesindeki bir AVM’nin önünden başlayan ‘esnaf’ denetiminde, kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kuralları yanı sıra iş ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulup uyulmadığı kontrol edildi.

KAYMAKAM ECZANE SAHİBİNE KIZDI
Denetim sırasında ise bir eczaneye giren Çorumluoğlu, burada eczane sahibi ve çalışanının maske takmadıklarını görmesi üzerine, “eczanenin sahibi sizsiniz. Siz takacaksınız personelinize de taktıracaksınız. Eczaneler bu konuda en iyi yerlerdir. Sizde buna uyun, tamam mı? Bugün, baştan beri geldiğim yerler içinde maske takmayan bir tek siz varsınız. Dikkat edin” dedi.
Çorumluoğlu, daha sonra, denetimde olan görevliye talimat vererek; gün içinde yeniden eczaneye gelinmesini aynı durum ile karşılaşılırsa eczaneye ceza kesilmesini istedi.

ÜÇ GÜNDE VAKA SAYISINDA ARTIŞ VAR
Öte yandan Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, gazetecilere açıklamasında, karedeniz Ereğli’de son üç günde 15 yeni vakanın olduğunu, bunun içinden yalnızca dün (11 ağustos) 7 vakanın belirlendiğini açıkladı.   

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 12:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yusuf
Yusuf - 4 yıl Önce

Çok esnek davranılıyor biraz daha agirlasmamiz lazım bu 7 değil 70 e kadar bu gidişle çıkar sayın kaymakamım sizin gördüğünüz ya goremedikleriniz

SIRADAKİ HABER