KDZ. EREĞLİ'DE MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

KDZ. EREĞLİ'DE MUHTARLAR GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Kdz. Ereğli'de muhtarlar günü kutlandı. Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Asarlı Köyü Muhtarı Cemile Durmuş ve Akarca Mahallesi Muhtarı İlknur Güleri Tekin ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada, göndere Türk Bayrağı çekildi.

Karadeniz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı  Şükrü Kılıç, açılış konuşmasında, Covid19 hastalığı ve Pandemi sürecinde verdikleri mücadeleyi anlatarak, “bugünün Muhtarlar Günü ilan edilmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımızı sunuyorum.

Geçmiş yıllarda bir aile gibi iç içe kutladığımız bugünümüzü, üzülerek sosyal mesafe çerçevesinde kutluyoruz. Ancak coşkumuz ve birlikteliğimiz her zaman aynı olacaktır. Covid19 hastalığı ile mücadele içindeyiz. Bu mücadelede birlik olup, el ele verip çalışmalarını ve üzerlerine düşen görevlerini özveri ile yerine getiren tüm muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

POSBIYIK: HEP GÜZEL İŞLER YAPTIK

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, hizmetlerin aksamaması için muhtar ile belediye birimleri arasında bürokratik işlemleri ortadan kaldırdıkların söyledi. Başkan Posbıyık, konuşmasında ayrıca şu görüşlere yer verdi;

“Bugüne kadar muhtarlarımızla hep iyi diyaloglar ile hep güzel işler yaptık. Belediyecilikte, devrim niteliğinde, bürokrasiyi ortadan kaldırdık.  Direkt onların taleplerini mühendislerimize, müdürlerimize, başkan yardımcılarına iletip halletmeleri için aradan çekildik. Bugün, her muhtar belediyeye gelip talebini iletip, hangi birime olursa olsun bürokrasiyi takılmadan rahatlıkla işlerini görebiliyorlar. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz.

Muhtarlarımızız sadece hizmet bakımından değil demokrasinin, Cumhuriyet’in temel taşlarıdır. Onlar, Cumhuriyet’in direkleridir. Onları bu yönden de çok önemsiyoruz.”

ÇORUMLUOĞLU: VATANDAŞLARIMIZIN  TALEPLERİ ARTTI

Konuşmasının odağına Covid19 salgınına değinen Karadeniz Ereğli  Kaymakamı  İsmail Çorumluoğlu ise konuşmasında şu  görüşlere yer verdi;

“Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın İçişleri Bakanımızın son zamanlarda muhtarlık müessesesine vermiş oldukları ehemmiyeti gördükçe mutlu oluyorum. Öyle ki, Külliye makamında muhtarlarımızın çoğu ağırlandı. Zaman zaman yurtdışı programları ile de en azından emekleri, bir nispet de olsa  karşılığı yapılmaya çalışıldı. İçişleri Bakanlığımız da, her genelgede, bizim muhtarlar ve vatandaşlarımız ile hemhal olmamızı, toplantılar yapmamızı, köylerde bir araya gelmemizi bize sıkı sıkı tembihliyor. Bizde buna, mümkün olduğu kadar uymaya çalışıyoruz.

Muhtarlık müessesesi, demokrasimizin gelişmesi anlamında da son derece önemlidir. Çünkü biz muhtarlarımızı, devlet ve vatandaş arasında bir aracı, bir köprü  olarak görüyoruz. Burada da iki yılı aşkın zamandır büyük bir mutlulukla müşahede ediyorum ki; merkez ve köy muhtarımız, bu görevleri layığı ile yerine getiriyorlar. Çünkü vatandaşlarımızın talepleri arttı.  Eskiden elektrik kesilir, köy yolu kapanırdı; 3-4 gün elektriğin ve yolun açılmadığı zamanları hatırlarım. Şimdi ise bir akşam elektrik kesildiğinde, telefonumuz mesajlar, sosyal medyadan anında ‘bizim suyumuz niye yok? Elektriğimiz niye yok? Yolumuz neden kapalı?’ diye vatandaşımızdan talep geliyor.

"HİÇ BİRİMİZ ÜZÜLMEYELİM"

Covid meselesi hepiniz malumudur. Ne yazık ki mesela halen devam ediyor. Bu Ereğli’de, köylerimizde, Zonguldak’ta, Türkiye’de ve Dünya’da devem ediyor. Bizim de mücadelemiz devam ediyor. Sağlık, emniyet ve jandarma personellerimizi, tüm müdürlerimizi tebrik ediyorum. Bu kadar vakaya, bu kadar geniş alana rağmen; ilk günkü aşkla, heyecanla bu vesilenin üzerine gidiyorlar. Ama bizim beklediğimiz, vakaların daha fazla artmaması, ölümlerin artmaması için vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın da bize destek olması yönündedir. Son zamanlarda ‘aşı gelecek’ diye yanlış bir algıyı duyuyorum. Ama aşının ne zaman geleceği ile ilgili elimizde net bir gün yok. O aşı, en son noktaya ulaşıncaya kadar biz bu meselenin üzerine gitmeliyiz, dikkat etmeliyiz. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına da özellikle dikkat etmeliyiz. Köylerimizde, özellikle geçmiş dönemlerde çok fazla vaka almıyorduk. Ama son dönemlerde üzülerek belirteyim ki basit sebepler yüzünden; artık izin vermiyoruz ama kaçak bir şekilde düğün yapmaya çalışıyorlar. Kaçak bir şekilde mevlit yapmaya çalışıyorlar. Ve cenazelerden mütevellit vakalarda bir artış görüyoruz. Arzu ediyorum ki, hiç birimiz üzülmesin, köylerimiz üzülmesin, bir üzülmeyelim. Hiçbirimizin en ufak bir sağlık sorunu olmadan bu vakayı atlatacağız.”

  

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER