KDZ. EREĞLİ KAR YAĞIŞINA HAZIR

Kdz. Ereğli Belediyesi, bugünden itibaren kentimizi etkisi altına alması beklenen kar yağışına karşı hazırlıklarını tamamladı. Araç, gereç tuz stokları tamam. Vatandaşların olumsuzluklarla karşılaşması durumunda ‘ALO 153 Zabıta’ hattı devrede. Acil hastalar için belediye araçları hazır bekliyor.

KDZ. EREĞLİ KAR YAĞIŞINA HAZIR

Kar yağışlarının bugünden itibaren Ereğli'yi etkisi altına alması beklenirken, Karadeniz Ereğli Belediyesi ekipleri hazırlıklarını tamamladı. Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon, İtfaiye, Temizlik İşleri, Zabıta başta olmak üzere bütün birimler, araç, ekipman ve personel açısından kar yağışıyla mücadele için altyapıyı hazırladı. İhtiyaç halinde acil hastalar, hamileler ve diyaliz hastaları belediye araçlarıyla hastanelere taşınacak.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bütün önlemlerin alındığını belirterek, “Halkımız her türlü istek ve şikâyetini ‘Alo 153 Zabıta’ hattına bildirebilir. Belediye sosyal medya hesabına yazabilir. Tüm ihbarlar değerlendirilecek, sorun yaşanan bölgelere anında müdahale edilecek. Ekiplerimiz  ve iş makinelerimiz  hazır bekliyor” dedi.

HASTALAR EVLERİNDEN 4x4 ARAÇLA ALINACAK

Başkan Posbıyık ayrıca gelecek talepler üzerine İtfaiye, Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü'ne ait 4x4 araçlarla diyaliz hastalarının, hamilelerin ve acil hastaların evlerinden alınıp tedavileri için hastanelere götürüleceklerini, tedavi sonrası tekrar evlerine bırakılacaklarını söyledi.

EKİPLERİMİZ VE İŞ MAKİNELERİ HAZIR

Kar yağışıyla mücadele kapsamında kullanılmak üzere 900 ton tuzun stoklandığını belirten Başkan Posbıyık, “Belediyemiz, ikisi aynı zamanda tuzlama yapabilen 4 kar küreme kamyonu, 1 adet kar küreme aracı, 1 Adet loder, 3 tuzlama aracı 9 adet JCB iş makinesi ile 2 greyderi olası kar yağışına karşı hazır bekletiyoruz” dedi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2020, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER