Kdz. Ereğli sokakları sessiz ve sakin...

Kdz. Ereğli sokakları sessiz ve sakin...

Kdz. Ereğli sokakları sessiz ve sakin...

Karadeniz Ereğli’de,  Büyükşehir statüsündeki 30 il ve Zonguldak genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı dolayısıyla sokaklar boşaldı. Sabah saatlerinde cadde ve meydanların tamamen boş olduğu gözlendi. Fırıncılar , nöbetçi eczaneler, kargocular ve destek grupları  faaliyetlerini sürdürüyor. Ereğli Belediyesi ekipleri de sokağa çıkma yasağı nedeniyle boşalan şehir merkezinin dezenfekte edilmesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karadeniz Ereğli’de Zonguldak ve büyükşehir statüsündeki 30 ilde Koronavirüs Pandemisi tedbirleri çerçevesinde ilan edilen ikinci hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamaya başladı. Sabah saatlerinde cadde ve meydanların boş olduğu gözlendi.

Karadeniz Ereğli’de  sokağa çıkma yasağına istisna sayılan işletmeler haricinde tüm işyerleri kepenklerini kapattı. İlçede sokaklarda yasak kapsamına girmeyen çalışma grupları haricinde kimse bulunmuyor. Cadde ve meydanlar, ilçede bol sayıda bulunan güvercinler, araç trafiğinin ortadan kalkmasının keyfini sürüyor.

DAHA DÜZENLİ BİR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULAMASI…

İlçe Pandemi Kurulu tarafından görevlendirilen fırınlar, ekmek üretimi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta sonu ekmek dağıtımının organizasyonu konusunda, zaman yetersizliği dolayısıyla yaşanan sıkıntıların bu hafta fırınların ekmek dağıtımını gerçekleştireceği mahallelerin önceden belirlenmesi nedeniyle yaşanmadığı gözleniyor. Şu ana kadar vatandaşlardan ihtiyaçlarının temini veya diğer sorunlar konusunda herhangi bir bildirim gelmedi.

Sokağa çıkma yasağından önce ulaşım sınırlaması getirilen bölgelerdeki bariyerlerin, acil ihtiyaç temini için çalışan grupların rahat ulaşımını sağlamak için kaldırıldığı gözlendi.  Kargocular, ecza depolarının araçları ve ekmek dağıtım araçları haricinde trafik durdu.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI TAM GAZ

Bu arada Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Ekiplerinin şehir merkezinin dezenfekte çalışmalarına başladığı gözlendi.  Devrim Bulvarı başta olmak, olağan dönemlerde insanların toplu halde bulunduğu bölgelerin tamamının iki gün boyunca dezenfekte edileceği öğrenildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü Görevlileri, “İki gün boyunca, gece dahil olmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Valiliğin işyerlerinin sokağa çıkma yasağının bitişinden sonra da gündüz saatlerine kadar açılmasına izin vermemesi dolayısıyla yasağı fiilen pazartesi sabahına kadar devam edecekmiş gibi çalışacağız. Mahallelerde dezenfekte çalışmaları İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı  arazözler tarafından gerçekleştiriliyor. Haftaya daha sağlıklı bir Ereğli sokaklarıyla girmek istiyoruz” dediler.

Öte yandan yetkililer sokağa çıkma yasağının geçici bir tedbir olmakla birlikte, yasağın kalkmasının ardından da zorunlu ihtiyaçlar ve haller haricinde sokağa çıkılmamasının önemine vurgu yapıyor

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2020, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER