KDZ. EREĞLİ TSO'DAN PANDEMİ KOLAYLIKLARI

KDZ. EREĞLİ TSO'DAN PANDEMİ KOLAYLIKLARI

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, TSO üyeleri için kullanıma açılan İşe Devam Kredi Desteği-Küçük İşletme Can Suyu Kredisi geri ödemelerinin 6 ay ertelenmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. TSO ayrıca, 2020 yılı 1. taksit tutarları ile ödenmemiş 2019 yılı ve daha önceki yıllara ait yıllık ve munzam aidat anapara borçlarına yapılandırma imkanı getirdi.

Kdz Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Halkbank Esnaf Kredisinin altı aylık dönemdeki taksitlerinin ertelendiğini açıkladığını hatırlattı.

Keleş şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama da “Esnaf Destek Paketi adlı kullandırılan kredinin Pandemi nedeniyle işletmelerin kapalı olması ve ödemelerde zorluk çekilmesi üzerine Halkbank esnaf kredisinin, 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitler ertelendiği” bilgisini basınla paylaşmıştı.

Aynı dönemde Odamız üyeleri için “İşe Devam Kredi Desteği – Küçük İşletme can suyu kredisi” kullanıma açılmıştı. Birçok üyemiz de bu krediden faydalanmıştı kullanılan bu kredinin de Esnaf Destek Paketi kredisi gibi ödemelerinin 6 ay ertelenmesi için ilgili makamlar ile görüşmelerimiz ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Öte yandan TSO’dan üyelere gönderilen  açıklamada, 2019 yılı ve daha önceki yıllara ait yıllık ve munzam aidat anapara borçlarına yapılandırma olanağı getirildiği belirtildi.

Açıklamada, “56 sayılı kanun ile 2020 yılı 1.taksit tutarları ile ödenmemiş olan 2019 yılı ve daha önceki yıllara ait Yıllık ve Munzam aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir. Yapılandırma imkanından istifade ederek, geçmiş yıllara ait aidat borçlarının anaparalarını yapılandırarak ödeyen üyelerimizin geçmiş borçlarına ait tahakkuk etmiş olan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacakların tahsilinden vazgeçilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Son Başvuru 1 Mart Pazartesi günü olan yapılandırma fırsatı için detaylı bilginin 3230333 (dahili 113-115) numaralı telefondan alınabileceği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2021, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER