KDZ EREĞLİ TSO’DA “BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI PROTOKOLÜ İMZALANDI

KDZ EREĞLİ TSO’DA “BANKKART BAŞAK TEDARİK ZİNCİRİ FİNANSMANI PROTOKOLÜ İMZALANDI

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini ilgilendiren gelişmenin imza altına alındığı bildirildi.

Ereğli Ziraat Bankası şubesi ve ETSO işbirliğinde “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” geliştirildi. Proje protokolü ETSO Arslan Keleş ve banka Şube Müdürü Fatih Ertuğral arasında imzalandı.
 

Konu ile ilgili yapılan açıklama aynen şöyle:

Tedarikçi ve alıcıların banka üzerinde oluşturulan kapalı devre bir sisteme tanımlanarak, alım-satım işlemlerinin Ziraat Bankası garantörlüğünde gerçekleştirilmesi olup böylece tahsilat konusunda her iki tarafın da riski sıfıra indirilmektedir. Ürünün satıcılar (tedarikçi) açısından faydaları tahsilat riskinin sıfıra indirilmesidir. Esnek vade ve taksit imkânları ile daha fazla satış yapabilme imkânıdır. Ürünün alıcılar açısından faydaları ise finansmana kolay erişim, ödemeleri taksit ve vadeler ile yapma imkânıdır. Kredi/çek kullanmadan kendi tedarikçisi ile banka üzerinden ticaret yapmasıdır. Artan kredi limitleridir.
Öte yandan Arslan Keleş, anlaşmanın tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerken başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Genel Müdürü Hüseyin Aydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini açıklamasına ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER