"KDZ. EREĞLİ YA İL OLMALI, YA DA DÜZCE'YE BAĞLANMALI"

"KDZ. EREĞLİ YA İL OLMALI, YA DA DÜZCE'YE BAĞLANMALI"

Zonguldak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mensubu bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette Ereğli’nin kamu yatırımlarından yeterli pay alamadığını belirten Posbıyık, “Ereğli ya il olmalı, ya da Düzce’ye bağlanmalı ilçe olarak. Teşvik alırız, hiç değilse insanlarımız aç kalmazlar, işsiz kalmazlar” dedi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mensubu bulunduğu CHP İlçe Teşkilatı ziyaretinde İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, parti yöneticileri ve partililer tarafından karşılandı. Posbıyık’a belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri eşlik etti.

İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, ziyarette yaptığı konuşmada, PANDEMİ nedeniyle insanları korumak adına katılımı minimumda tutmaya çalıştıklarını belirterek, “Sizi burada görmek bizi çok memnun etti, hoş geldiniz diyorum” dedi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise daha önce partisine iade-i ziyarette bulunduğunu, diğer partilere ziyarette bulunurken, CHP’ye de ziyarette bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Partiye gitmiyor diyorlar. Ereğli dedikoduyu çok sever. Burası benim evim, kendi evime istediğim zaman gelirim. Burası her üyenin evidir. Tevatür laflar söyleniyor, biz her zaman ilçe başkanımızla, ilçe yönetimiyle, dostlarımızla arkadaşlarımızla bir aradayız. İçinde bulunduğumuz ortamda birlik beraberlik içinde bulunmamanın mümkünatı yok. Ülke çok büyük sıkıntılardan geçiyor. Çok büyük dertler var. İki üç gün evvelki krizi bekliyoruz. Ülkede yarın ne olacağını bilemiyoruz.”

“EREĞLİ’DE HİÇ YATIRIM YOK!”

Ülkede bunca sıkıntı varken, Ereğli’de de bir hayli sıkıntı olduğunu ifade eden Posbıyık şöyle devam etti: “Yerel gazeteleri okuduysanız, gazete başlıklarında il gençlik spor müdürlüğünün yatırımları diye başlık atmışlar.  Orada maalesef en büyük payı alan merkez ilçe diyor. Ama Ereğli’ye hiçbir şey yok. Sadece yatırım durumunda olan havuzdan bahsediyor. Havuzun ödeneği Ereğli’ye daha evvel çıkmıştı ama Kilimli’ye aktardılar. Duyduğum kadarıyla Kilimli’de yüzücü bulmak için evlere kadar gidiyorlar, arabayla taşıyorlar. Ama Ereğli’de yüzme havuzu açılsa, herhalde yetmez. O kadar yüzücü var. Ama maalesef Ereğli’de hiçbir yatırım yok.

Daha yeni ilçe başkanı benden gençlik spor müdürlüğü yanındaki basket sahasını istedi. Buraya bir tenis kortu yapabilir miyiz dedi. Tabii dedik, yatırım gelsin de ne olursa olsun, verdik dedik. Sağlık Ocağı ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü arasındaki yeri. Ama o da yok yatırım  programında. Ama Zonguldak’ta iki tane tenis sahası için ödenek ayrılmış.

Semt sahası vardır, stat vardır, stadyum vardır. Burada stadyum yok. Stat var.  Stadyum Zonguldak’ta var. Ereğli en büyük ilçe, 120 bin nüfusuyla Zonguldak’tan fazla nüfusu var. Semt sahası da yok burada. Ama incelerseniz yazıyı, Perşembe’ye, diğer beldelere semt sahaları için yatırım yapmışlar ama Ereğli’ye yatırım yok. Türkiye’de sıkıntılar çok, Ereğli’de hiçbir şey yok.”

“BİRİNİN ÇIKIP BUNLARI SÖYLEMESİ LAZIM!”

Ereğli’nin Zonguldak’ın en büyük ilçesi olduğunu ifade eden Posbıyık şunları kaydetti:

“Ereğli’de kaymakamlık kirada oturuyor. Ereğli’de İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşın evinde kirada oturuyor. Başka bir şey söylemeye gerek var mı?  Bütün ilçeler yaptı. Kozlu yaptı, bize gelecek ödenek oraya gitmişti zaten. Orası yaptı.

Güneş Enerjisi kuracağız, her şeyi hazırladık. AB fonundan yardım alıyoruz. Yeri buluyoruz Sütlüce köyünden, 220 dönümlük araziyi kiralamak üzere valiliği ikna ediyoruz ama CHP’li belediye diye bize yeri vermiyorlar. Ereğli Devrek Yolu için bitmeyen aşk, siyasi lafları söylüyorlar. Yapılıyor, ediyor falan diyorlar, hepsi hikaye. Üniversite kampüsü için hakkını vermek lazım, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç Hanımefendi dışında bize yardım eden yok. Ellerinden geldiği kadar da çelme takıyorlar milletvekilleri başta olmak üzere. Hiç kimse bunları söyleyemiyor ama birinin çıkıp bunları söylemesi lazım. Ben o görevi yapmaya çalışıyorum, bana kavgacı diyorlar.  Benim kavgayla falan bir işim yok. Ereğli halkının haklarını korumaya çalışıyorum. Demokratik hakların korunması lazım. Ereğli’de yaşayan insanlar kuzu gibi. Milletvekilleri öyle, her taraf öyle.

Endüstri bölgesi buraya kurulsun diye başta Hamdi Uçar olmak üzere büyük gayret gösteriyorlar. Eğer kurulursa birtakım gelirleri Zonguldak İl Özel İdare’ye almak için uğraşıyorlar. Ereğli için uğraşan yok. Biz bunlar için uğraşıyorduk ama son üç dört aydır Ereğli’de dengeler bozulmaya başladı. Yaptığımız işlere de engel olmaya başladılar. Derenin kenarlarına dünyanın parasını harcıyorum. DSİ’nin ödeneği yok, biz yapıyoruz. Bunu  bile siyasetçiler şikayet ediyor. Hatta kendi partimin içinden bile açık açık şikayet edenler var. İnanamıyorum ya, insan bindiği dalı keser mi anlayamıyorum. Ama ben yüreklilikle yapmaya devam ediyorum. Hırsızlık yapmıyorum ki, beni asacaklar mı yani, hiçbir şeyden korkmuyorum.”

“MÜBAREK ŞEHİRLERİN MÜBAREK ADAMLARI…”

Ereğli’den Erdemir’e işçi alınmadığını savunan Posbıyık şu görüşlere yer verdi:

“Bazı mübarek şehirlerin, mübarek adamları buraya adam gönderiyor. Kırıkkale gibi, İstanbul gibi, Ankara gibi… Buradan işçi alınmaz. Buradan kim alınır? Asgari ücretle dışarıdan adam buraya gelmez. Asgari ücretle çalışacak adamları, asgari ücretle OYPA’ya koyuyorlar. Onları alırlar.  Çünkü dışarıdan adam gelmez. OYPA’da 22 senedir çalışan, her seçim döneminde sizi kadroya alacağız denilen kişileri de kadroya almıyorlar. Ereğli’de haksızlıklar diz boyu. Bazıları kızıyor. Ereğli’nin il olması lazım.  Ereğli’nin mutlak suretle il olması lazım, Ereğli’nin başka kurtuluşu yok. Ereğli üvey evlat.  Ereğli’ye bürokratlar da siyasetçiler de hiçbir şey vermemeye çalışıyorlar. Ey Demir Çelik fabrikaları, sen buradan işçi almazsın,  bizi her gün zehirliyorsun. Bakın Çevre Genel Müdürlüğü duyurularına, bisiklete binme, yürüme diyor. Ereğli’de kimse ses çıkarmıyor, ben şu kanaate vardım, Ereğli halkı çok memnun zehirlenmekten falan. Ben de ses çıkarmıyorum artık. Kanser oluyoruz, Lösemi oluyoruz diye ses çıkarmıyorum. Herkes çok memnun hayatından, kimsenin sesi çıkmadığına göre ben niye sesimi çıkartayım diyorum.

Ereğli Demir Çelik fabrikalarına sesleniyorum. Buradan tüm yönetim kurulu yapılarını İstanbul’a taşıdın. Buradan satış müdürlüklerinin hepsini İstanbul’a taşıdın, burada sadece fabrika kaldı. Bir de ne yapıyorsun, kazandığın paraların vergisini Ereğli vergi dairesine yatırıyorsun. Sanki Ereğli’de çok büyük gelir var gibi imaj yaratıyorsun. Dolayısıyla biz teşvik bölgelerine de giremiyoruz. Yukarıdakiler haklı olarak, Ereğli bu kadar vergi topladığına göre, Ereğli’yi teşvik bölgesine sokmaya gerek yok diyor. Yönetim kurulunu topladın, satış mağazalarını, alım mağazalarını İstanbul’a götürdün. Götür vergini İstanbul’a. Hiç olmazsa burası da teşvik bölgesine girer. Ereğli ya il olmalı, ya da Düzce’ye bağlanmalı ilçe olarak. Teşvik alırız, hiç değilse insanlarımız aç kalmazlar, işsiz kalmazlar. Gençler nişanlısından, karısından ayrılıp, İstanbul’da, Yalova’da koloniler halinde yaşıyor. Çok üzülüyorum ama mutlaka bir şeyler yapmamız lazım. Erdemir’e karşı da bir şeyler yapmamız lazım.

“SÖZÜN BİTTİĞİ YER…”

Milletvekillerinin hepsinin de buranın önünü kestiğini savunan Posbıyık, “Alemdar gemisinin yüzüncü yılı. Bize bir istiklal madalyası verin diyoruz. Beş milletvekili bir önergenin altına imza verecek, vermiyorlar. Bu Ereğli’de ne var ben bilmiyorum. Ereğli’ye karşı müthiş bir üvey evlat muamelesi var. Ben ilçe yöneticilerimin arasında, vatandaşlarımıza, açık yüreklilikle söylüyorum. Bir ilçenin kaymakamlığı kirada oturuyorsa, bir ilçenin emniyet müdürlüğü kirada oturuyorsa, burası sözün bittiği yerdir. Öbür taraflardaki ilçelere de tenis sahaları, stadyumlar yapılıyorsa, burası sözün bittiği yerdir.  Herkes bunu şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım.”

ERTUĞRUL:  “ZONGULDAK EREĞLİ’YE KARŞI SAĞIR...”

CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul da AK Parti iktidarının bakış açısının belli olduğunu belirterek “Ereğli nasıl bir üvey evlat pozisyonundaysa, Zonguldak da AK Parti iktidarında üvey evlat konumunda. İktidar ne kadar Zonguldak’a karşı sağırsa, Zonguldak da Ereğli’ye karşı aynı şekilde sağır. Ereğli’nin çoktan hak ettiği yatırımları  buraya almakta ciddi  sıkıntılar yaşanıyor. Çoğu zaman başarılamıyor. Bunu sağlamanın yolu, birliktelikten geçiyor” dedi. Ertuğrul, hizmetlerinde Posbıyık’a her zaman destek olacağını kaydetti.

BALIK LOKANTALARININ SU MESELESİ…

Posbıyık, gazetecilerin sorusu üzerine Bozhane Balıkçı Barınağında bulunan balık lokantaları ile artık ilgilenmediğini söyledi. Posbıyık, “Yasal yollardan başvururlarsa sularını bağlarız, palavralara karnımız tok. Bedava kullanacaklar, yok öyle bir şey. Bende su çok. Arıtma tesisinde üç birimden birini kullanıyorum. Sudan çok bir şey yok bizde. Namusuyla su almak isteyen kim varsa hemen öğleden sonra verelim” diye konuştu.

Posbıyık ziyaretin sonunda, İlçe Başkanı Ertuğrul’a Herkül ve Kerberos heykeli ile çeşitli hediye takdiminde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2020, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER