KDZ. EREĞLİ’YE 100. YILDA ÖZEL MARŞ

KDZ. EREĞLİ’YE 100. YILDA ÖZEL MARŞ

KDZ. EREĞLİ’YE 100. YILDA ÖZEL MARŞ

Karadeniz Ereğli, 100’üncü kurtuluş yılını büyük bir coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor. Karadeniz Ereğli Belediyesi, konuyla ilgili çalışmalarını tamamladı. 18-19-20 Haziran’da internet ortamında gerçekleştirilecek “100 yılın Işığında Karadeniz Ereğli” e-Sempozyumu’nun yanı sıra, 100 yıla özel bir marş hazırlandı. Bestesi ve sözleri Suat Aykan’a ait olan bu marş müzik aracıyla şehrin sokaklarında 100. yıl coşkusunu yaşatacak.

Karadeniz Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında büyük bir heyecan ve coşku yaşanıyor. Pandemi koşullarına rağmen, Kdz. Ereğli Belediyesi tarihine sahip çıkarak bu günün anlamına özel bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. 18-19-20 Haziran’da internet ortamında yapılacak “100 yılın Işığında Karadeniz Ereğli” e-Sempozyumu’nun yanı sıra, 100. yıla özel bir marş hazırlandı.

Müzik alanında Ereğli’ye imzasını atmış bir isim olan Suat Aykan, sözleri de kendisine ait özel bir marş besteledi ve Ereğli halkına armağan etti. Vokalde Özgü Akşit ve Devrim Evişen, gitarda Sait Ünal yer alıyor. Bas gitar, klavye, kayıt ve düzenleme Okan Aykan’a ait.

Bu marş, Kdz. Ereğli Belediyesi’nin müzik aracıyla Ereğli’nin bütün sokak ve caddelerinde çalınacak. Ayrıca marş özel sempozyum sayfasında da paylaşılacak.

Aşağıdaki linke tıklayarak yüzüncü yıl marşını dinleyebilirsiniz.

İşte Kdz. Ereğli’nin 100. Yılı Marşı’nın sözleri:

Kömür madenlerimden

Taşımdan toprağımdan

Almaya gelmişsin sen

Çek git yurdumdan

Kestaneci köyünde

Kaletepe’de

Karadeniz Ereğli

Tüm cephelerde

Gücün yeter mi sandın

Alemdar’la yüreğime

Çek git topraklarımdan

Dön git gemilerine

Yüzüncü yılı kurtuluşun

Kutlu olsun Ereğli

Sevgi barış dostluk kenti

Aydınlık yüz Ereğli

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2020, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER