KGK, EGD'YE 3 GÖREV VERDİ

KGK, EGD'YE 3 GÖREV VERDİ

KGK, EGD'YE 3 GÖREV VERDİ

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) 1. Olağan Genel Kurul sürecinin ilk etabı tamamlandı. Buna göre, Yaygın, Dış ve Yerel Medya Meclislerinin seçimleri gerçekleştirildi. Ereğli'den 3 üye birden delege seçildi.. Delegeler rozetlerini Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'in elinden aldı..
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, önemli bir misyon üstlendiklerini ve kuruluşunun üzerinden bir yıl geçmeden ulusal ve uluslararası alanda önemli etkinliklere imza attıklarını söyledi.
KGK Dış Medya Meclisi Üyeleri 21 Şubat, Yaygın Medya Meclisi Üyeleri 22 Şubat ve 23 Şubat’ta da Yerel Medya üyeleri Ankara Kavaklıdere Binektaşı Sokak’ta bulunan genel merkez toplantı salonunda bir araya gelerek 2 hafta zarfında yapılacak genel kurulda oy kullanacak 30’ar kişilik Meclis üyeleri ve delegelerini seçti. Meclis toplantısına katılan üyelere seslenen KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, birlikte yol aldıkları arkadaşlarıyla bugünlere gelindiğini söyleyerek, “Bugün gelinen noktada bazı sıkıntılarımız var ve bunları aşacak kudretteyiz. Kısa bir özet olarak söylemek gerekirse, İskenderun’da başlayan Beypazarı ile devam eden ve Karadeniz Ereğli’de son noktayı koyduğumuz toplantılar sonucu temellerini attığımız KGK olarak bugüne kadar bir çok ilde toplantılar yaptık. 9 Ocak başvuru dilekçemizi verdikten sonra yasal süreç başladı. Ülkemizin bir çok ilinde ve yurtdışında KKTC ve Azerbaycan’da iki medya buluşması gerçekleştirdik” dedi.

YENİ PROJELER HAYATA GEÇECEK
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Rus Medya Konseyi’ne ev sahipliği yapıldığını hatırlatarak, “160 Rus gazeteci Türkiye için bir ilkti, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı ve bir konuşma yaptı. Yurtdışı toplantılar için ön hazırlıklar yaptık. Almanya için hazırlıklar yaptık. Basına yansıyan bir haber var ki, Berlin Turizm Fuarı’nın corona virüsi nedeniyle iptal edileceği yönünde. Virüsün taşınma ihtimali nedeniyle 50 bin görevli ve  6-7 milyon ziyaretçi risk taşıyor. Biz de gidemeyiz bu durunda. Haziran ayının ilk haftasında Ürdün programı var, Eylül ayında Amerika için çalışmalar yürütüyoruz” diye konuştu.

“KİŞİSEL BİR BEKLENTİM YOK”
KGK konusunda spekülatif ve yıpratıcı haberler servis edildiğini belirten Genel Başkan Dim, “Bu şartlarda yol yürüyeceksek arkadaşlarla karar vermeliyiz. Kişisel bir beklentim yok, gerekiyorsa ben de bırakırım, yeter ki bu kuruluş ayakta kalsın, işlevini kaybetmesin” dedi ve kongrenin hayırlı olmasını diledi.
 

EREĞLİ'YE ÜÇ ÜST DÜZEY GÖREV!..
Buna göre Kdz.Ereğli'den KGK üst kurul delegeliğine seçilen EGD Başkanı Necati Günay, yerel medya meclisinde (Asil), EGD Başkan Yardımcısı Sina Çıladır yerel medya meclisinde (yedek) ve EGD Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk, Sosyal İlişkiler Kuruluna seçildi..

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 13:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER