KIZILAY'DA KAN STOKLARI AZALDI

KIZILAY'DA KAN STOKLARI AZALDI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ramazan Ayı boyunca kan stoklarında ki azalma sebebi ile eski emniyet binası karşısında ki otoparkta her akşam kan aracının bağışçıları beklediği bildirildi.

Ereğli Türk Kızılay Şubesi ve Zonguldak Kızılay Kan merkezi tarafından Pazar günü hariç her akşam saat 20.30’dan 24.00’e kadar kan bağışçılarının beklendiği ifade edildi. Kan stoklarında yaşanan azalma nedeni ile kan bağışlarının dikkatine çekilirken, iftardan sonra kan vermek isteyen vatandaşların sokağa çıkma yasağından muaf olduğu belirtildi.

Kan vermek için Kızılay Otobüsüne gelen vatandaşlardan Servet Kaya, Ramazan ayında akan stoklarında ki azalma sebebi ile herkesi kan vermeye davet ettiğini söyledi.

Türk Kızılayı Ereğli Şube Yöneticilerinden Kürşat Yağız ise açıklamasında “Pazar günü hariç her gün eski emniyet binası karşısında kan bağışçılarımızı bekliyoruz. Bilindiği üzere Ramazan aylarında Kızılay olarak kan stoklarımızda azalma görülüyor. Bu nedenle de kan bağışlarına ihtiyaç duyuluyor. Kan vermek isteyen vatandaşlarımız buraya ister kendi araçları ile isterlerse gelecek araçları yok ise Türk Kızılay şubesini aramaları durumunda bizler kendilerini evlerinden alıp getirebiliyoruz. Kan vermek isteyen vatandaşlarımız Polislerimize kan vereceklerini söylemeleri halinde de sokağa çıkma yasağından muaf oluyorlar. Halkımızı kan bağışına bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2021, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER