Kızılay, Pazar yerinde Maske Ve Dezenfektan Dağıttı...

Kızılay, Pazar yerinde Maske Ve Dezenfektan Dağıttı...

Kızılay, Pazar yerinde  Maske Ve Dezenfektan Dağıttı...

Türk Kızılayı Şubesi’nce, Cumartesi Pazarı’na gelen vatandaşlara maske ve dezenfektan verildiği bildirildi.
Ereğli Türk Kızılay Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yaşar Ciğer, yazılı açıklamasında, Covid-19’a karşı verilen mücadeleyi sürdürdüklerini belirtti. Şehit Ömer Halisdemir bulvarı ile Şakir Başol caddeleri arasında kalan alana kurulan pazara giderek burada çalışma yürüttüklerini söyleyen Çiğer, “Cumartesi Pazarı’nda kurulan pazar yerimizde, esnafımıza ve pazara gelen vatandaşlarımıza maske ve dezenfektan dağıtımı yaptık. Her gün bu dağıttığımız pazar kurulduğunda sürecek. Yaklaşık 15 gönüllü ile bu çalışmayı yapmaya devam ediyoruz” dedi.

DİĞER İCRAATLAR
Öte yandan, şube olarak yapılan diğer icraatlarında anlattığı açıklamada, aynen şunlar kaydedildi:
“Türk Kızılay Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yaşar CİĞER, bütün ihtiyaç sahibi vatandaşlara Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.
Türk Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi olarak Kızılay Yönetimi ve gönüllülerimizle birlikte ülkemizin zor günler geçirdiği bu zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.  Ulaşamadıklarımız da basın ve sosyal medya aracılığıyla bize ulaşıyor, dedi.

Türk Kızılay’ımız karantina bölgesindeki vatandaşlarımıza nakdi yardım başta olmak üzere 550 aileye gıda, 400 hijyen kolisi,182 aileye nakit yardımı,8 koli kıyma ve kavurma, 850 çocuğumuza çocuk paketi desteği sağladık. Ve sokak hayvanlarımız için (kedi, köpek, kuş) 240 kilogram mama ve yem dağıtımı yaptık. Ayrıca sokağa çıkma yasağı olan günlerde yaklaşık 8000 ekmek dağıttıklarını belirten CİĞER, ‘Kızılay olarak 168 No’lu telefondan yardım isteyen tüm vatandaşlarımızın isteklerine cevap vermeye çalıştıklarını, hizmetlerinin devam ettiğini belirtti.

Ramazan ayının başlamasına kısa bir zaman kala, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere yiyecek- içecek her türlü yardımı hayırseverlerden, kurumlardan ve kuruluşlardan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere bekliyoruz diyen Şube Başkanı CİĞER, bu zor günleri birlikte aşacağız’  dedi.

Bu zor süreçte ihtiyaç sahibi ailelere yardımcı olan kurum, kişi ve hayırseverlere teşekkür eden CİĞER, ‘özellikle Kızılay Gönüllüsü olarak çalışan gönüllülerimize ve Kızılay Yönetimine teşekkür ediyoruz’ dedi."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER