Koca insanlık çöp kovasına sığar mı?

Koca insanlık çöp kovasına sığar mı?

...Özel içerik...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde çekilen bu görüntüler ‘Koca insanlık çöp kutusuna sığar mı?’ sorusunu akıllara getirdi. Kdz. Ereğli Adliyesi önüne kırık bebek arabası ile gelen iki kişi çöpte bulunan sebze ve meyveleri ayıklayarak kutulara koyarken ki görüntüleri yürekleri burktu. Bölgeden geçen insanların duyarsızlıkları gözlerden kaçmazken çöp kovasının içinden sebzeleri ninesine uzatan küçük kızın isminin Meryem olduğu öğrenildi. 
Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Karamalak’ın çektiği görüntülerde aile ile iletişim kurulmaya çalışıldığı ancak ailenin reddettiği görüldü. Görüntülerde yer alan küçük kızın isminin Meryem olduğu, Suriye’de ki savaştan kaçan Türkmen ailelerden oldukları öğrenildi. Ağır aksak kırık bir bebek arabası ile çöp kovasının yanına gelen ikiliden olan Meryem, küçük bedeninin ancak sığdığı çöp konteynırına girerek, ninesinin verdiği direktif ile daha sağlam olan sebzeleri konteynırın içinde ayıkladığı görüldü. 
İnsanlığın Ereğli’de bir kez daha ayaklar altına alındığı, Müslüman coğrafyasında ortaya çıkan bu görüntülerin ardından vicdanlar bir kez daha kanarken çöp konteynırı çevresinden geçen insanların duyarsızlıkları ise çağımızın insani duyguları körelttiğini bir kez daha teyit etti.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2018, 10:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatndaş
vatndaş - 6 yıl Önce

türkmen suriyeli ıraklı iranlı türk kürt farketmez sonuçta insan Allah onlarada aç kalan lara ekmek bulamayanlarada güç kuvvet versin

SIRADAKİ HABER