Kore Gazisi İnal, “ONLAR BİZİM DOSTUMUZ”

Kore Gazisi İnal, “ONLAR BİZİM DOSTUMUZ”

Kore Gazisi İnal, “ONLAR BİZİM DOSTUMUZ”

Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Hava Ataşesi Yarbay Kyuill Lee, eşi ve çocuklarıyla birlikte Kdz. Ereğli’ye geldi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ve Kore Gazilerini ziyaret eden Lee, burada Kore Gazileri ve aileleriyle sohbet etti. Gazi ve yakınları ile bol bol fotoğraf da çektiren Lee, burada yaptığı açıklamada, Ereğli’de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“TÜRK ASKERLERİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

“Kore Savaşında bizim için ülkemize gelip savaşan Türk askerlerini, bugün olduğu gibi bundan sonra da asla unutmayacağız. Ben Kore halkının temsilcisiyim. Buraya Kore Devleti'nin, Kore halkının isteği ile geldim. Birkaç gün önce eşim ve çocuklarım ile ‘Ayla’ filmini izledik. Filmden çok etkilendik, kızım ve oğlum ağladı. Kendileri Kore Gazileri ile buluşmak istedi. Bu yüzden çocuklarımı ve eşimi Kore gazileri ile buluşturmak için getirdim. Burada olmaktan dolayı çok mutluyuz.”

“BİZLERİ UNUTMUYORLAR”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ise kendilerine yapılan ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Hava Yarbay Lee; bizleri, derneğimizi, Kore Gazilerimizi, Kore Gazisi eş ve yakınlarını görmek için geldiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Ziyaretlerinden dolayı mutluluk duyduk. Kendilerini burada ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. Bizleri unutmuyorlar; Kore'de 16 ülkenin askeri savaştı. 16 ülkenin askerinin içinde Türk askerinin yeri kendileri için başka. Tekrardan ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

ONLAR BİZİM DOSTUMUZ

Ziyarette konuşan Kore Gazisi Turhan İnal, Korelilerin kendilerini unutmadıklarını ifade etti.

İnal, şunları söyledi:

“Bizleri ziyaret etmelerinden dolayı çok memnunum. Koreliler bizi unutmuyor. Biz oraya gittiğimiz zaman Kore halkını görünce çok üzüldük, çok etkilendik. Onlar için Kore'de can verdik, Gazi olduk. Kendi vatanımızda çarpışır gibi Kore topraklarında çarpıştık. Onlar da bunu takdir ediyorlar, başka devletlere gitmiyorlar, Türkiye'ye geliyorlar; çünkü Türkleri çok seviyorlar. Onlar bizim dostumuz. Zaman zaman bunu çok ispat etmişlerdir. 1999 depreminde bütün Kore halkı Türkiye’nin yardıma koştu. Bir futbol maçımız oldu, o maça da geldim, Güney Kore’yi yenip üçüncü olduk ama herkesten çok siz alkışladınız. Kendilerini mağlup etmemize rağmen gelip bizi kucakladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum.”

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER