KÖYLERDE ELEKTRİK SADECE FATURALARDA VAR

KÖYLERDE ELEKTRİK SADECE FATURALARDA VAR

Kdz. Ereğli'ye bağlı birçok köyde 5 gündür elektriğin olmamasından dolayı mağdur olan vatandaşlar isyan etti. Seslerini duyurmak isteyen ilçeye bağlı Subaşı Köyünde ikamet eden Caner Alkan kampanya başlattı. Destek vermek isteyen vatandaşların ise http://chng.it/PFbFXYLG linke tıklayarak imzalamalarının yeterli olduğu öğrenildi.

Kampanya detayları ise şu şekilde:

Enerjisa Kdz. Ereğli’ye Bağlı Köylerde Halka Elektrik İşkencesi Yapıyor!

İnsanlar olmayan elektrik nedeniyle suyu bile motorlarla depolarına basamamakta ve susuz kalmakta, Uzaktan eğitim gören öğrenciler günlerdir olmayan elektrik nedeniyle derslerine girememekte, üniversite sınavları olan öğrenciler sınavlarına katılamamaktadır.

Enerjisa, özelleşip denetlenmediğini ve zor günlere hazırlık yapmadığını, hazırlıksız, eksik ekipleriyle bu son kesintiyle göstermiş oldu. Yağan kar sonrası Kdz.Ereğli’ye bağlı köylerde 17 Ocak 2021 Pazar gününün ilk saatlerinden beri elektrik verilmemekte. Başkent Elektrik Dağıtım AŞ nin insanları canından bezdirdiği kesintilere bir türlü çözüm üretmemekte, üstüne bu zor günlerde insanların en çok ihtiyacı olan dönemde köylere elektrik vermemekte. Enerjisa Yüksek fiyatlara sattığı enerjinin karşılığını vermemektedir.  Köy bölgelerine yapılan az yatırım ve eksik çalışmalar nedeniyle yaz, kış fark etmeden her yıl sürekli elektrik kesintileri yaşanmakta ve en çok ihtiyacımız olduğu bu kış ve karlı dönemde günlerdir insanlar elektriksiz durmaktadırlar. Yağan kar sonrası Kdz.Ereğli köylerinde tam bir kaos yaşamaktadır. Ama kimsenin umurumda değil.

Hiç bir Şikayet, Hiç bir merci şu ana kadar Enerjisa firmasının Kdz.Ereğli köylerinde kafasına göre at oynatmasını engelleyememiştir. Özellikle Delihakkı, Subaşı, Süleymanbeyler, Yunuslu ve birçok köyde her gün kesintilerle boğuşmakta ve an itibariyle günlerdir elektrik verilmeyerek, sağlık, üretim, ticari hayatın bütününe zarar vermektedir.

EnerjiSA;

Her fırtına, sel, deprem, kar vb her türlü olağan doğa tabiat olaylarında bu ciddi sıkıntıyı vatandaşlar çekmek zorunda kalmazdı. Fatura tahsilatında Alman disiplini ile iş yapan, iyileştirme ve problem çözme noktasında ilkel Afrika kabilesi gibi çaresiz kalan Enerjisa’yı..

Batı Karadeniz tüm üst düzey yetkililerini,Cimer ve EPDK ya şikayet etmeye teşvik ediyor,Devletin, Cumhurbaşkanlığımızın, Tüketici Dernekleri ve STK ların bu işe kesin ve net tavrını koymasını bekliyoruz.

EPDK, Enerji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığımızdan, Uzayan, giderilmeyen, çözülmeyen kesintilerin ENERJİSA Firmasına YÜKSEK cezai uygulamalarla yansımasını talep ediyoruz.

Şimdiye kadar; Bu konuda maalesef Resmi veya Özel hiçbir yerden destek ve çözüm sağlanamamıştır.

SESİMİZİ DUYUN !

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2021, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER