KÜÇÜK HAMSİ AVLAYAN BALIKÇILAR CEZADAN KAÇAMADI

KÜÇÜK HAMSİ AVLAYAN BALIKÇILAR CEZADAN KAÇAMADI

Kdz. Ereğli açıklarında avlanmaya çıkan balıkçı teknelerinin küçük hamsi avladığına dair ihbar alan Sahil Güvenlik ekipleri, 4 tekneye tekne başı 50 bin liradan 200 bin lira ceza kestiği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre Ereğli dışından gelen ve açıklarda avlanan teknelere Sahil Güvenlik komutanlığınca denetleme yapıldığı öğrenildi. Bozahanede yapılan denetlemelerde ince hamsi tuttukları iddiası ile 4 tekneye tekne başı 50 bin liradan 200 bin lira ceza kestiği öğrenildi. Teknelerin ince hamsileri TIR ve kamyonlarla şehir dışına Balık yapı ve Balık unu yapılması için taşıdığı, taşıma öncesinde öğütme işlemi yaptığı ve çıkan pisliğin ise denize bırakıldığı tespit edildi.

Diğer yandan Balıkları şehir dışına taşımak için ilçeye gelen TIR ve kamyonların yol kenarı başta olmak üzere Süleymanlar mahallesine kadar uzanan kuyruklarla beklemesi vatandaşların da tepkisine neden oluyor. Sahil bandında Kamyon ve TIR’lardan dolayı park yeri bulmakta zorluk çektiklerini ifade eden vatandaşla, bu araçların Belediye ve Taşıma Kooperatiflerine ait olan garajlarda beklemesi gerektiğini savundular. Bazı mahallelerde ki vatandaşlar da gece saatlerinde şoförlerin sürekli olarak toplanarak sohbet ettikleri ve mahalleli olarak rahatsız olduklarını, bu araç ve kamyon garajında beklemeleri gerektiğini ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2020, 15:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER