Küçük isyan etti

Küçük, otobüs duraklarına çöp konteyneri koyan Ereğli Belediyesine adeta isyan etti.

Küçük isyan etti

Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük, otobüs duraklarına çöp konteyneri koyan Ereğli Belediyesine adeta isyan etti.

Küçük; Belediye yetkilileri ile yüz yüz geldiklerinde söz olarak her şeyi çözdüklerini ama iş icraata geldiğinde bir adım atamadıklarını savunarak; “Eski Çetin Apatay Bulvarına yeni Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı yoluna, güzel park ve cepler yapıldı, Buraya belediye tarafından çöp kovası konuldu. Peki, arabalar nasıl yanaşacak? Çöp kovası yolun ortasında olur mu?” diyerek tepki gösterdi.

GÜNDEM’E KONUŞTU

Gündem Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan Küçük, Toplu taşıma araçlarına İl Trafik Komisyonu tarafından getirilen kamera konulma zorunluluğu başta olmak üzere, ilçe trafiğine yaşanan sorunlarla ilgili açık yürekli görüşlerini ortaya koydu.

Küçük, Zonguldak il trafik komisyonu tarafından alınan karar gereği şehir içinde bulunan toplu taşıma araçlarına kamera takılma zorunluluğu getirildiğini belirterek şunları söyledi:

“Trafik komisyonu karar aldı. Bu ayın sonuna kadar süre verdi. Şehir içinde bulunan toplu taşıma araçları taksiler, minibüsler, otobüslere kamera takılma zorunluluğu getirildi. Biz ihalemizi yapacağız ama biraz zamana ihtiyacımız var.  Pazarlıklar, araştırmalar hemen olmuyor. Onunla ilgili komisyondan zaman istedik, yanıt bekliyoruz. Sürenin uzatılması talebinde bulunduk. Trafik komisyonunun verdiği sürenin biraz daha uzatmalarını istiyoruz.

Köy arabalarına takılıp takılmama konusunda muallak bir durum var. Onların şehir içine girmeleri ile çıkmaları bir oluyor.  Kararda zaten köy arabaları denilmiyor. Bunu da gözden geçireceğiz.”

DONMUŞ VAZİYETTE

Köy otobüslerinin şehir merkezinde bulunan katlı otoparkı kullandığına dikkat çeken Küçük, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Biliyorsunuz katlı otopark, İçişleri bakanlığına devir edildi.  Şuanda Bakanlık köy arabalarının park giriş ve çıkış yapmasına müsaade ediyor. Bu sorun donmuş vaziyette biz tabi ki hükümet konağı yapılsın, kent meydanı yapılsın istiyoruz ama köy arabaları şehir dışına çıkarsa, esnaf biter, sorunu tüm siyasetçilere anlattık. Çözüm bekliyoruz ama dondurulmuş vaziyette sorun”

TRAFİKTE CİDDİ SIKINTILAR VAR

Kdz. Ereğli Belediyesine yönelik eleştirilerde de bulunan Küçük sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Eski Çetin Apatay Bulvarına yeni Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı yoluna, güzel park ve cepler yapıldı, Buraya belediye tarafından çöp kovası konuldu. Peki, arabalar nasıl yanaşacak? Çöp kovası yolun ortasında olur mu?” Alt yol yapıldı. Çok noksanlıkları var belediyeler ile odamız işbirliği içinde çalışması lazım. Bizler yüz yüze geldiğimiz zaman işbirliğine gidiyoruz. Resmi yazışmalar yapıldığında hiç birinde işbirliğine gitmemekteyiz.  Bulvara yan yollar, cepler yapıldı, belediye tarafından çöp kovası konuldu. Peki arabalar nasıl yanaşacak? Çöp kovası yolun ortasında olur mu? Yerin yolun uygun olduğu yerde kesilmesi gömülmesi lazım.

AKILLI KAVŞAKTA IŞIKLANDIRMA YOK

Diğer yandan yine aynı yolda sürat tabelası yok. Devrek yol ayrımında bulunan akıllı kavşakta ışıklandırma yok. Kdz. Ereğli pot başı yolunda yeterli cep yapılmadı. Burada araçlar süratli gidiyor. Toplu taşıma araçları yolun kenarından yolcu almak zorunda kalıyor. Kaza olduğu zaman çok büyük olaylar olur. Biran önce yapılması lazım. İnsanlar öldükten sonra tedbir almanın bir anlamı. Pot başında bir çocuk öldü, yol açıldı.  Ölmeden bunu yapsaydık! Bu gibi olaylar her an olabilir. Araç sahipler ve yayalar duyarlı olmalı.  Son olarak ben herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum.”

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 10:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER