Külünk: Uzun adam, tüm hesapları bozdu!

Külünk: Uzun adam, tüm hesapları bozdu!

Külünk: Uzun adam, tüm hesapları bozdu!

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Afrinde olup biten her şeyle Yemende olup biten arasında fark yok. Afrinde olup biten her şeyle Musul, Kerkükte 100 yıl önce yaşadıklarımız arasında hiçbir fark yok. 100 yıl öncesine gitmeyelim, Afrinde olup bitenle birinci Körfez harekatı sonrasında Irakta yaşananlar arasında hiçbir fark yok. Berlin duvarının yıkılmasının ardından, Körfez harekatı üzerinden Irakta yaşananlar ile bugün Suriyede yaşananlar arasında hiçbir fark yok. İkisinin de hedefi bizi Anadoluda sıkıştırmak, Orta Doğuya çıkartmamak. dedi.

Külünk, Ereğli Belediyesi tarafından bir otelde düzenlenen Son Gelişmeler Işığında Türkiye ve Ortadoğu konferansında yaptığı konuşmada, Orta Doğuyu elinde tutanın dünyayı elinde tutacağını, o bölgede yaşanan her olayın herkesi yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Dünyanın giriş kapısının İstanbul olduğunu ifade eden Külünk, şöyle konuştu:

İstanbul üzerindeki hesaplarının hiç bitmediği bir zaman diliminde biz, Orta Doğuyu konuşuyoruz. Orta Doğuyu, hiç susturulmadan konuşuyoruz. Afrinde olup biten her şeyle Yemende olup biten arasında fark yok. Afrinde olup biten her şeyle Musul, Kerkükte 100 yıl önce yaşadıklarımız arasında hiçbir fark yok. 100 yıl öncesine gitmeyelim, Afrinde olup bitenle birinci Körfez harekatı sonrasında Irakta yaşananlar arasında hiçbir fark yok. Berlin duvarının yıkılmasının ardından, Körfez harekatı üzerinden Irakta yaşananlar ile bugün Suriyede yaşananlar arasında hiçbir fark yok. İkisinin de hedefi bizi Anadoluda sıkıştırmak, Ortadoğuya çıkartmamak. İslam dünyasının, ümmetin bütün bileşkelerini ortadan kaldırmak.

- Afrin, Bağımsız Hatay Cumhuriyetinin bir ilçesiydi

ABDnin son 5 yılda bölgede yaptıkları ile deşifre olduğunu ifade eden gazeteci yazar Ahmet Kekeç, Türkiyenin Fırat Kalkanı operasyonu ile Amerikanın planlarını bozduğunu belirtti.

Afrin operasyonu ile ABDnin tasarımlarının bir anlamda altını boşaltıyoruz ifadesini kullanan Kekeç, şunları kaydetti:

Bize kızgınlıkları çok fazla. Ülkemizde darbe yapmaya bile kalkıştılar, bize o kadar öfkeliler. Uzun bir adam çıktı tüm hesapları bozdu. Bu Gezi olayları, 17-25 Aralık, kaos, 15 Temmuz olarak dönüyor. Afrin ile bizim çok alakamız var. Afrin, Suriyenin bir bölgesi değildir. Afrin, bağımsız Hatay Cumhuriyetinin bir ilçesiydi. Afrin, Hatayın ilçesiydi. Hatay hükümetinin kararından sonra bize bağlanmasıyla Afrin, Suriye topraklarında kaldı. Afrin bize çok tanıdık bir bölge. Yani Afrinde ne işimiz var diyenlere cevap olabilecek türde bilgiler bunlar. Bizim sulh ve sükun içerisinde yaşayabilmemiz için sınır güvenliğinin garanti altına alınması gerekiyor. Bu çerçevede yapılan operasyonlar bunlar..

Bölgedeki koridorların sadece terör değil uyuşturucu için de kullanıldığını vurgulayan Kekeç, Türkiyenin son yıllarda terör operasyonlarının sıklaştırması ile birlikte Asyadan batıya gönderilen uyuşturucu trafiğinde aksamalar oldu. Şöyle söylemek lazım, Hakkari Yüksekovayı kullanıyorlardı artık bu güzergahı da kullanamaz hale geldiler. O terör koridoru ile hem uyuşturucu hem Orta Doğu petrollerinin sevkini sağlayacaklardı. diye konuştu.

Gazeteci Yazar Selahattin Yusuf ise gelecekte Türkiyenin güçlü ve büyük bir ülke olabilmesi için büyümesi gerektiğine dikkati çekerek, Durursa düşecek, bisikletin üzerindedir Türkiye. Türkiye mutlaka her bakımdan büyümek zorunda. Hiç değilse manen büyümek zorundadır. Bu vücuda yeniden kan vermemiz gerekiyor. Kanı kültürel olarak çekilmiş bir memleketteyiz, bunu kabul etmek zorundayız. ifadelerini kullandı.

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 21:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER