Kuran kursu rant kapısı mı oldu?

Kuran kursu rant kapısı mı oldu?

Kuran kursu rant kapısı mı oldu?

Kdz. Ereğli Belediyesinin yıllar önce Kdz. Ereğli Müftülüğüne Merkez Kız Kur’an Kursu olarak hibe ettiği Hatip Sokaktaki arazi ile ilgili iddialar kamuoyuna bomba gibi düştü.

Kdz. Ereğli Dini Müesseseleri Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği’ne ait olan ve Başkanlığını Eski Müftülük Şefi Halil İbrahim Demirbaş’ın yaptığı binanın boşaltılması ve yıkıma hazır olması soru işaretlerini iyice artırdı.

BU SORULAR CAVAP ARIYOR?

Kuran Kursu binasının 360 m2’lik kullanım alanı üzerine 44 daire ile Milyon TL’lik bir proje için müteahhitte verilmesi adına start düğmesine basıldığı iddia edilirken kamuoyu dernek yetkililerinden şu sorulara  şu soruların cevaplarını bekliyor.

1- Yıllarca Kız Kur’an Kursu, İmam Hatip olarak hizmet veren, halk gözünde Vakıf yeri olarak görünen bu alana Müftülüğün hiç ihtiyacı kalmadı mı?

2- Şehrin merkezinde sayılan ve rantı yüksek olan aynı zamanda yanında Müftülüğe ait olan arsa bulunan bu yerleşke, kendi arsanızla birleştirilerek İslam’a ve Dine hizmet için ortak bir proje alanı olarak kullanılamaz mıydı?

3- Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye’nin birçok yerine öğrenci yurdu yapar iken, size ait olan arsa ile bu arsa birleştirilerek Türkiye Diyanet Vakfına ait Öğrenci Yurdu buraya yapılamaz mıydı?

4- “Bu alanda hiçbir şeye ihtiyacımız yok” yazısı verdiğinize göre, Kdz.Ereğli’nin Kur’an kursu ihtiyacı gelecek 20 yıl için çözüldü mü?

5- Müftülüğünüze Lojman tahsis etme vaadiyle bu alana ihtiyacımız yok yazısını verdiğiniz iddiaları doğru mu?

6- Mevcut Apartman yapılmak istenilen arsanın hemen yanında bulunan ve kurumunuza ait olan arsadan, Derneğin yapmak istediği apartman için kullanılmak üzere, yer verdiniz mi?

7- Diğer kurumlarda çalışan devlet memurları kendi maaşlarından kira öderken, Devletten maaş alan Müftü’ye, İmamlara ve Müftülük yöneticilerinin böyle bir Lojmanda oturması Dinen Caiz midir?

8- Sizce Vakıf yeri sayılan bu yere Apartman dikilmesi Dinen caiz midir?

9- Yıllarca Kur’an eğitimi verilen bu yere dikilecek olan apartmandan daire alan bir kişinin Balkona çilingir sofrası kurup, kafayı çekmesi veya bu binada zina yapması, bu Dernek Yöneticilerine dinen sorumluluk getirir mi? İhtiyacımız yok diye imza veren siz Müftü’ye dinen sorumluluk getirir mi?

10- “Bu alanda hiçbir şeye ihtiyacımız yok” yazısı verdiğinizden dolayı vicdanen rahat mısınız?

Belediye Başkanına Soruyorum,

1- Derneğe ait olan, Halk gözünde Vakıf arazisi gibi görünen ve yıllarca Dini Eğitim verilmiş olan bu arsanın üzerine Apartman yapılmasını siz Şehri Emin olarak içinize sindirebiliyor musunuz?

2- Apartman yapılmak istenilen arsanın bir kısmının daha önce şuan Başkanlığını yaptığın Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından bedelsiz olarak Kur’an Kursu kullansın diye verildiğini biliyor musun?

3- Arsanın bir kısmının Ereğli Belediyesi tarafından bedelsiz olarak verildiğini biliyor isen, buranın amacı dışında Rant kapısı olmasına neden sessiz kalıyorsun?

4- Belediye arsası Kur’an Kursu büyüyüp, kullanım ihtiyacı gereksinimi olur diye mi verildi, yoksa Halil İbrahim Demirbaş oraya Apartman diksin diye mi?

5- Mevcut yere yapılmak istenen Apartman kullanımı için hemen sınırında bulunan Belediye arsasından otopark, yeşil alan gibi yeri bu bahse konu Derneğe verdiniz mi?

6- Mevcut yere yapılmak istenen Apartman kullanımı için, diğer tarafından sınırda bulunan Müftülüğe ait olan arsa hülleli olarak kullanılmak isteniyor mu?

7- Ereğli Diyanet Kamuoyunun yakinen tanıdığı Ali Hoca’nın gelinini Belediyeye yakın zamanda işe almanız, Halil İbrahim Demirbaş’ın eniştesini Müftülükten Müdür Yardımcısını Belediyeye alıp, onu Müdürlük Makamına oturtturmanız, Halil İbrahim Demirbaş’ın kamu vicdanını rahatsız eden bu talebini karşılamak için İmar Komisyonundan bu dosyayı oy birliği ile geçirtmeniz Sizi daha çok Ak Partili mi yapacağını düşünüyorsunuz? Sizce gerçek Ak Partili bu projeye onay verir mi?

 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER