'LÖSEMİ DEĞİL SEVGİ BULAŞICIDIR'

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde yaşları 9 ila 12 arasında değişen 10 arkadaş, kendi imkanlarıyla yaptıkları küpe, kolye, bileklik gibi hediyelik eşyaları kapı kapı dolaşıp satarak, kazandıkları parayla da Lösemili Çocuklar Sağlık ve...

'LÖSEMİ DEĞİL SEVGİ BULAŞICIDIR'

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesinde yaşları 9 ila 12 arasında değişen 10 arkadaş, kendi imkanlarıyla yaptıkları küpe, kolye, bileklik gibi hediyelik eşyaları kapı kapı dolaşıp satarak, kazandıkları parayla da Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'na (LÖSEV) bağışta bulundu. Ev ve iş yerlerini gezerek hediyelik eşyalar satan çocuklardan Ece Su Özdemir, "Lösemi bulaşıcı değil, sevgi bulaşıcıdır. Biz de onlara sevgimizi bulaştırmak istiyoruz" dedi.
Ereğli'nin Bağlık Mahallesi'nde oturan 10 çocuk, lösemi tedavisi gören yaşıtları için farkındalık oluşturmak ve destek amacıyla evlerinin önünde bir araya gelip, kendi imkanlarıyla küpe, kolye, bileklik gibi hediyelik eşyalar yaptı. Çocuklar, hediyelik eşyaları mahalledeki ev ve iş yerlerini dolaşarak sattı. Mahalle sakinleri de hediyelik eşyaları satın alarak çocuklara destek oldu. Birçok kişi, çocukları anlamlı davranışları nedeniyle tebrik etti. Çocuklar, 2 hafta içinde topladıkları 790 lira parayı LÖSEV İl Başkanı Tarkan Atik'e teslim etti. Çocukların davranışı karşısında duygulanan Tarkan Atik, parayı LÖSEV'e bağış olarak aldı.
Çocuklardan Sude Naz Yalçınkaya (11), ailesinin desteğiyle hediyelik eşya yapmayı öğrendiğini söyledi. Arkadaşlarıyla lösemi tedavisi gören çocuklara yardım etmek istediklerini söyleyen Sude Naz Yalçınkaya, "Lösemili çocuklara katkıda bulunmak istiyoruz. Onlar da bizim kardeşimiz, onlar da bizler gibi insan. Yaptığımız malzemeleri vatandaşlara ve mahalle halkına sattık. Toplanan parayı LÖSEV'e verdik. Böyle bir şey yapmamızın amacı, onların ihtiyaçlarının karşılanması içindi. İnsanlar yaptığımız davranışı çok beğendi. Destek olanlara teşekkür ediyoruz" dedi.
'LÖSEMİ DEĞİL SEVGİ BULAŞICIDIR'
Ece Su Özdemir ise lösemi tedavisi gören yaşıtlarının yanında olduklarını göstermek ve onlara moral vermek istediklerini söyledi. Farklı çalışmalar da yaparak desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Özdemir, "Onlar bizim kardeşimiz. Biz onları çok seviyoruz. Löseminin ne olduğunu biliyorum. Lösemi, kan kanseri. Lösemi bulaşıcı değil, sevgi bulaşıcıdır. Biz de onlara sevgimizi bulaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK; Mynet

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2018, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER