Madenoğlu: "Bunu yapmak zorundayız"

Madenoğlu: "Bunu yapmak zorundayız"

Madenoğlu: "Bunu yapmak zorundayız"

Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, bir süredir belde sakinlerince gündeme getirilmeye çalışılan Kandillideki turizm projeleri kapsamında değerlendirilerek turizme kazandırılması gerektiğini belirtti. 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)nın 2017 Teknik Destek Programı kapsamında Kdz.Ereğli Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve kabul edilen ‘Uygulamalı Yazma ve Yürütme Eğitimi projesi için tanıtım ve başlangıç programı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)nın konferans salonunda düzenlenen toplantıya Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, kurum ve daire amirleri ile eğitim için başvuran kurumların temsilcileri katıldı. 

Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde, 2017 Teknik Destek Programı kapsamında “Uygulamalı Yazma ve Yürütme Eğitimi Projesi” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Ereğli Kaymakamlığı AB ve Proje Koordinasyon Birimi görevlisi Emel Çalkam konuyla ilgili yaptığı konuşmada; Kamu kurumlarında çalışan, 30 kişiye Proje Yazma ve Yürütme Eğitimi verileceğini söyledi.

Çalkam, 16-20 Ekim tarihleri arasında verilecek eğitimin amacının, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarınının hibe programları hakkındaki farkındalığı artırmak ve bu kurumlarda çalışan kişilerin proje yazma, yürütme becerisini kazandırmak olduğunu belirtti.

Madenoğlu: Bunu yapmak zorundayız

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu da konuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada, bu tür projelerin başlatılmasında görev süresi içerisinde ön ayak olduğunu belirterek, kaymakamlık bünyesinde bir birim oluşturulduğunu ifade etti.

Turizm kapsamında değerlendirilebilecek birçok doğal ve tarihi değerin bulunduğunu belirten ve özellikle Kandillidevaragelolarak tabir edilen yerin mutlaka yöre halkına da katkı sunacak tarzda turizme açılması gerektiğini ifade eden Madenoğlu şunları söyledi:

 Kalkınma Ajansları Türkiyede 8-10 yıldır teşkilatlanmış özellikle bulunduğu yörenin kalkınmasına hizmet etme amacına matuf faaliyetler yürüten kurumlar. Bu ajanslar o yöredeki imkanları harekete geçirme, yöreler ve bölgelere arasındaki farklılıkları giderme, kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör arasındaki koordinasyonu sağlama gibi fonksiyonlar icra eden kuruluşlardır. Gerçekten de Türkiyenin kalkınmasına ciddi anlamda katkılar sağlayan kuruluşlar. Bizim burada da Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı gerçekten önemli projelere destek veren bir ajans.

Üç yıldır biz BAKKA ile proje yürütüyoruz ve para alıyoruz. Belki rakamlar fazla değil. 2015 yılında ‘Etkili İletişim konulu yaptığımız bir projenin bedeli 6 bin liraydı. Geçen yılda bir proje yaptık o da ‘Eko Turizm ile ilgiliydi. Bunu önümüzdeki günlerde canlandıracağız biz. Burada TSO ve MÜSİADa da çok iş düşüyor. Bu Eko Turizme çok önem verilmesi gerektiğin daha önce de söyledim. Ama hayata geçirilme konusunda ilgili kişiler gerekli aktiviteyi gösteremediler. Biz de bunun üzerine önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağız.

Burada bizim gerçekten Eko Turizm potansiyelimiz var. Bunu ortaya çıkaracağız, bunu yapmak zorundayız. Hatta son günlerde gündemde olan KandillideVaragel var bu konuyla ilgili. 100 yılı aşkın bir geçmişi varmış; mesela bunu Eko Turizm alanında canlandırma hususunda Kandillide yaşayan vatandaşlarımızın gerçekten ciddi anlamda gayretleri var. Buna benzer şelalelerimiz ve gezinti yerlerimiz de var. Bunlar görmemiz ve bunları ilçemize gelir getirecek uygulamalara konu olabilecek noktalara ulaştırmamız lazım.

Bugünde Uygulamalı Proje Yazma ve Yürütme Eğitimini almak üzere yan yana geldik. Tabi bu eğitimi sadece almak yetmiyor. Bunun kalıcı ve sürekli halde tutulması, uygulamaya konması lazım.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER