MADENOĞLU: "DEVLET HİZMETİ CİDDİYET İSTER"

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nun başkanlığında bugün "Güvenlik Toplantısı" yapıldı.

MADENOĞLU: "DEVLET HİZMETİ CİDDİYET İSTER"

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, son güvenlik toplantısında şikayet edilen konuların çözümü noktasında ilgili birimleri dinledi.

JANDARMA TRAFİK TİMLERİNDEN AĞIR TONAJLI ARAÇLARA GEÇİT YOK

Ağır tonajlı araçların yollara verdiği zararla ilgili şikayete ise, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli uzman Jandarma 8 kademeli çavuş Özay Uslurak cevaplandırarak, 3 tane Jandarma Trafik TİMimiz var. Bu Trafik TİMlerimiz sayesinde kontrollerimizi arttırdık. Hala da bu uygulamamız devam ediyor. 2 araca ağır tonajdan dolayı işlem yapılmıştırdedi.

SAHİL KESİMİNDEN SEZONLUK İŞGALİYE

Bir muhtarın Seyyar Satıcılarla ilgili, yollarda yürünemediği şeklindeki şikayetiyle ilgili olarak Kdz.Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Biz gerekli denetimleri zaten yapıyoruz. Bu işgaliye ücretiyle ilgili kanun derki; geçici olarak işgal edilen zamanlarda işgaliye ödenir. Bu uygulamayı biz zaten yaz dönemlerinde, bildiğiniz gibi sahil tarafında yapıyoruz. Fakat işgal olayında bir süreklilik arz etmediği için devamlı bir işgaliye ücreti alınmıyor. Fakat geçici dönemlerde metrekaresi 2,5 liradan işgaliye adı altında alınıyor. Fakat süreklilik arz etmiyor, işgaliye denetimlerimiz sürekli devam etmektedir. Belediye Encümen kararına göre, bunu gören arkadaşlar, ya da ceza yiyen arkadaşlar vardır. Haftada her Salı günü Encümen toplanarak 11-12 araca kaldırım işgalinden dolayı ceza yazılıyor. Gerekli uygulamalarda devam ediyor. şeklinde cevap verdi.

 

SEYYAR YA DA SABİT KANTAR

Seyyar ya da sabit kantarla ilgili şikayete ise Ereğli Emniyet Müdürü Fahri Küçük cevap verdi. Küçük, Bu konuda Jandarmayla ortak komisyon doğrultusunda seyyar veya sabit kantarın kurulması için daha öncede Bolu Ulaştırma ve Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüklerine yazı yazılmış, merkezden de bildiğimiz kadarıyla yazı yazıldı. Sayın Valimizde bu konunun üzerinde önemle duruyor konunun. İnşallah Karayolları yer tahsis edilir, seyyar ve ya sabit kantar problemi de çözülür şeklinde konuştu.

250 MOTOSİKLET TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Emniyet Müdürü Fahri Küçük, Ömer Halisdemir Bulvarındaki aşırı motor sesiyle alakalı şikayetleriyle ilgili olarak denetimleri sürdürdüklerini belirterek, bu yıl yapılan 2 bin 134 adet denetimden yaklaşık 250 motorsikletin trafikten men edildiğini bildirdi.

MADENOĞLU: DEVLET HİZMETİ CİDDİYET İSTER

Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, devlet işlerinin ciddiyet istediğine dikkat çekerek, Eğer burada yazılanlar yapılmıyorsa, dile getirilenler yapılmıyorsa, biz bu toplantıları boşuna yapıyoruz. Devlet hizmeti ciddiyet ister. Ciddiyette nedir? Vereceğin sözü tutacaksın , aldığın emri yerine getireceksin, verdiğin emri takip edeceksin. Bu herkes için geçerlidir. Eğer verdiğimiz emri takip etmezsek, aldığımız emri uygulamazsak o zaman devletçilik oynuyoruz demektir. Devlet hizmeti ciddiyet ister, seçilmişler içinde böyledir, atanmışlar içinde böyledir. Bu da işi takip etmekle ilgili bir olaydır dedi.

HALK OTOBÜSLERİ ŞOFÖRLERİNE TEK TİP ELBİSE

Kdz.Ereğlide bulunan Çilek Özel Halk Otobüsleri şoförlerinin tek tip elbise konusundaki öneri hakkında ise Kdz.Ereğli Belediye Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Ulaştırma Müdürlüğü yönetmeliğinde tek tip elbise konusunda yönetmeliğimizde bir maddemiz var. Gerekli denetimleri yapıyoruz. Yılbaşından sonra bu düzenleme yürürlüğe girecekdedi.

KAYMAKAM MADENOĞLUDAN 15 GÜN SÜRE

Yoğun şikayet konusu olan Çilek Özel Halk Otobüsleri şoförlerinin eğitimleri konusunda herhangi bir çalışma yapılmamasına tepki gösteren Nazım Madenoğlu, bu konudaki yetkililere 15 gün süre verdi. Madenoğlu, 15 gün süre içerisinde bu konuda çalışma yapmayan ilgililer hakkında soruşturma açtıracağını belirterek, bu eğitimlere katılmayan şoför kalmamasını istedi.

 

haber

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2017, 07:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER