Mahalle sakinleri bilgilendirildi

Mahalle sakinleri bilgilendirildi

Mahalle sakinleri bilgilendirildi

Kdz. Ereğli’de, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi “ kapsamında Uzun Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Çevre Koruma Kulübü; atık ve geri dönüşüm ile ilgili konularda Kepez Mahallesi sakinlerine seminer verdi. Muhasebe Finansman alanı meslek dersleri öğretmeni Berrin ALDEMİR başkanlığında öğrencilerle birlikte verilen seminerde; atık, atık türleri, geri dönüşüm, atıkların geri dönüşümü ve ülke ekonomisine katkıları konularında bilgilendirme yapıldı. Konu ile ilgili eğitici videolar izlettirildi. İnsanların, atıkların geri dönüşümü için yapması ve dikkat etmesi gereken konular üzerinde durularak öğrenilen bilgilerin hayata geçirilmesinde örnekler verildi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü; okula davet edilen velilere “Bütçemi Yönetiyorum” semineri verdi. Muhasebe Finansman alanı bölüm şefi Kübra KUNDAKÇI başkanlığında verilen seminerde her ailenin bütçesini kontrol edebilmesi üzerinde önemli noktalara dikkat çekildi. Sorular cevaplandırılarak verimli bir sunum yapıldı.
Bilim, Fen ve Teknoloji Kulübü; okula davet edilen çevre sakinlerine “Cep Telefonu Dolandırıcılığı” konusunda bir seminer verdi. Bilişim Teknolojileri Bölüm Şefi başkanlığında verilen seminerde suçun genel yapısı, iletişim dolandırıcılığı, hangi yöntemlerin kullanıldığı, suçlu profili, mağdur profili, örnek olaylar ve genel olarak bilişim suçları konularına dikkat çekildi. Bu konunun güncel olması ve bu suçun artmış olmasına vurgu yapıldı. Davetliler bilgilendirilerek böyle bir durumla karşılaştıklarında, arayan kişilere inanmamaları, en yakın kolluk kuvvetlerine başvurmaları veya 155 Polis imdat hattını aramaları söylendi.
Kültür Edebiyat Kulübü; mahalle sakinlerini okula davet ederek şiir dinletisi sundu. Programa pek çok ailenin katıldığı gözlendi. Öğrencilerin ve Türk Dili Edebiyatı öğretmeni Bahriye PAŞMAKÇIOĞLU’nun seslendirdiği şiirler davetliler tarafından çok beğenildi. Misafirlere, fotoğraf çekiminden sonra ikramlarda bulunuldu.
Zararlı Alışkanlıklardan Korunma ve Yeşilay Kulübü; İlaç kullanımında bilinçli olmak, tarihi geçmiş ilaçlar ve sağlıklı yaşam konularında çeşitli çalışmalar yaptı. Okula davet edilen Kepez Mahallesi çevre sakinlerine ve velilere Muhasebe Finansman alanı meslek dersleri öğretmeni Sevgi BOZOĞLU başkanlığında sunum yapıldı. Mahalle sakinlerinden 5 aile, projede görevli öğrenciler ve öğretmenleri tarafından ziyaret edilerek bilgilendirmeler yapıldı, birlikte evlerindeki ilaçlar gözden geçirilerek tarihi geçmiş olanlar ayrıldı. Öğrenciler sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için ailelere yeşil elma ikram ettiler. Mahalleliden toplanan tarihi geçmiş ilaçlar Belediye’nin Belen Sanayi’deki Atık Merkezi’ne götürülüp teslim edildi. Atık ilaçlar ve diğer atık üniteleri de çevre mühendisi tarafından öğrencilere gezdirilerek bilgilendirme yapıldı. Tarihi geçmemiş fakat kullanılmayan ilaçlar ise İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER