MAHALLELİ SÜREKLİ ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN DERTLİ!

MAHALLELİ SÜREKLİ ELEKTRİK KESİNTİSİNDEN DERTLİ!

Karadeniz Ereğli’de, elektrikleri sürekli olarak kesilen mahalle sakinleri, evlerindeki elektrikli eşyaların bozulduğunu, çocukların derslerini takip edemediğini, hastaların oksijen takviyesi yapmakta zorlandığını belirterek tepki gösterdi.

İlçeye bağlı Kepez Mahallesi Dağ Evleri Şehit Noyan Aydın Sokak üzerinde sürekli olarak kesildiği iddia edilen elektrikten dolayı vatandaşlar zor anlar yaşıyor. vatandaşlar,  sürekli olarak kesilen elektriklerden bıktıklarını ifade ederek, sorunlarının bir an önce çözülmesini istedi.

Öğleden sonra saat 14.00 elektriklerin kesildiğini, akşam saat 20.00’de geldiğini belirten mahalle sakinleri, kesinti nedeniyle mahallede yaşayan öğrencilerin uzaktan eğitim çalışmalarına katılmalarının aksadığını, çocukların evde durmayıp sokağa indiğini ifade etti.

İleri derecede KOAH hastası olan bir vatandaş da sürekli olarak kesilen elektrik yüzünden, onu hayata bağlayan cihazları kullanamadığını, aracındaki hava tüpüyle kesintilerin yaşandığı dönemi atlatmaya çalıştığını kaydetti.

 “HANGİ ASIRDA YAŞIYORUZ BİZ”

Pandemi döneminde elektrik kesintisinin günlük yaşamlarını olumsuz etkilediğini ifade eden Mahalle Sakinlerinden Nejla Davul, “Çoluk çocuk ders yapamıyor. Sürekli bu rezilliği yaşıyoruz. Işıklarımız yok. Evlerimize giremiyoruz. Bir hasta arkadaşımız var. Arabasının aküsüne bağladığı cihaz ile hava alabiliyor. Yeni doğum yapan arkadaşımız evden çıkamıyor. Çoluk çocuğumuz rezil. Kaç tane evde buzdolabı çamaşır makinesi yandı. Bu çoluk çocuk Pandemi döneminde sokaklarda. Bu rezillikle kaldık sokaklarda. Hangi asırda yaşıyoruz biz. İnsanlardan çatır çatır parasını almasını biliyorsunuz. Bir ay para yatırmayınca kapıya gelip mühür basmasını biliyorsunuz” diyerek tepkisini dile getirdi.

KOAH HASTASI NE YAPSIN?

Uzun zamandır ileri derecede KOAH hastası olan ve hava makineleri ile hava almaya çalışan Ali Lülleci ise elektriklerin kesilmesi ile aracında ki hava tüpünden çektiği hortum ile hava almaya çalıştığını söyledi.

Lülleci, “Hava olmasa hayatım kararacak. Evde elektrikli hava cihazlarım var. Elektrik kesintileri yüzünden onları kullanamıyorum. Arabamda ki hava tüpünden çektiğim hortum ile hava almaya çalışıyorum” dedi.

Elektrikleri kesilen vatandaşların bazılar, bahçelerinde kurdukları masalara koydukları mumların ışığında, bazıları cep telefonlarının aydınlatma özelliklerini kullanarak, ya da el fenerlerinden yararlanmak suretiyle şebekeye yeniden elektrik verilmesini bekledi.

Elektriklerin gelmesini sokaklarda veya evlerin balkonlarında bekleyen vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıyı  mahalleye gelen polis ekiplerine anlattı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 16:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER