Meclis ilk oturumu tamamladı

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında, belediye meclisinin mart ayı toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi.

Meclis ilk oturumu tamamladı

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin 31 Mart Yerel Seçimleri öncesindeki son oturumları başladı.  Meclisin ilk gün toplantısında, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Grup sözcüleri veda konuşmaları yaptı.  Toplantıda, gündeme eklenen bir maddeyle bir gün önce yaşamını yitiren Hasan Kaan Arslan’ın isminin ilçede bir sokağa verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının birincisi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, toplantıda yaptığı konuşmada, Belediye Meclisi’nin iki gün süreceğini belirterek şunları söyledi:

“2014 yılı ile 2019 yılları arasında çok güzel hizmetlere imza attık. Yeterli mi? Ben hiçbir zaman yeterli görmem. İnsanın yaşadığı, toplum olduğu yerde yapılan hizmetler hiçbir zaman yeterli olmaz, her zaman talepler, hizmetler değişir. Dünyanın nereye gittiğini çok iyi düşünüyorum. Bundan yıllar önce belediye başkanlığı demek bina yapmak demekti. Bugün bina yapmaktan ziyade yumuşak faktörler dediğimiz yere gidiyor. Bir yerde gördüğünü yapmaktan ziyade talep odaklı bir yere gidiyor. Bu dünyayı en güzel bizler algılıyoruz.

Beş yıldır sizlerle beraber çalıştık. Güzel günlerimiz oldu. Kolay değil tam altmış ay. Altmış ay içinde tam beş seçim yaşadık, onbeş temmuz olayı yaşandı. Bütün bunlara rağmen aramızda sevgi, saygı sınırlarını taşan kavgalarımız olmadı. Fiziksel kavgalar, özür dilenecek olaylar olmadı. Bu ortamda olabilirdi. Seçimler var, darbe girişimleri var. Buna rağmen altmış aydan sonra yarın hepimizin birbirinin yüzüne rahat bakabileceğimiz, evlerine misafir olabileceğimiz, sokakta karşılaştığımızda abi bir çayımı içer misin, doktor bey bir çayımızı içer misin der. Bunlardan mutlu olurum.

Hangimiz hangi görevde oluruz bunu Allah bilir. Göreve tekrar geldiğim zaman 31 meclis üyemiz var. 31’iniz de benim kardeşimsiniz. Meclis üyelerim gibi size aynı saygıyı, sevgiyi gösteririm. Kapım her zaman açık. Meclis üyesi gibi görüşlerinizi ilçe için paylaşabilir, destek olabilirsiniz. Başkanım bu yanlış diyebilirsiniz. Bu altmış ayda görüşmediğimiz sıklıkta belki de önümüzdeki günlerde görüşeceğiz.”

OCAKCI: “MÜSTERİHİZ...”

Uysal’ın konuşmasının ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Şerif Sertan Ocakcı, “2014’ten bu yana yaptığımız her kavga siyaseten değil, Ereğli içindi. Birlikte kararlar aldık. Birbirimize de girdik. Ama bu meclis çatısı altındaydı ve Ereğli içindi. O yüzden bizler müsterihiz, sizler de müsterih olun. Bütün belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beş yıl boyunca yoğun çalışmalar yaptık. Birbirimizi kırdığımız da olmuştur. Hepimiz biliyoruz ki bu şahsi mesele değil, Ereğli meselesiydi.” Dedi.

Ocakcı, kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Hasan Kaan Arslan’a Allah’tan Rahmet dilediğini, ailesine sabırlar dilediğini söyledi.

Uysal da bunun üzerine Hasan Arslan’ın özel bir insan olduğunu ve erken yaşta kaybedildiğini belirterek, “Biz Hasan kardeşimizin adını bir yerde yaşatmayı düşünüyoruz, önerileriniz olursa adını da yaşatalım” dedi.”

AK Parti Grup Sözcüsü İhsan Yazıcıoğlu da toplantıda bir veda konuşması yaparak AK Parti, CHP gruplarına ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Yazıcıoğlu, “Siyaset hizmet aracıdır. Gözbebeğimiz Ereğli’ye hizmet adına belediye tarihinin en yoğun gündem maddelerini, üzerimize düşeni yaparak görev bilinci içinde gerçekleştirdik” dedi.

Toplantıda Ereğli Belediyesi’nin beş yıllık çalışmalarının anlatıldığı video gösterisi gerçekleştirildi.

FOTA’DAN İDDİALI SÖZLER…

Ereğli Belediye Meclisi’nde görev yapan üyelerin tamamının görev süresi 31 mart seçimleri ile sona erecek. Mecliste sadece CHP grubundan Fikret Fota’nın yeni dönemde adaylığı bulunuyor.  Toplantıda AK Partili üyelerin ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın 27. Sıradan seçilmenin zorluğuna ilişkin şaka yollu takılmasına cevap veren Fikret Fota “Arkadaşlar, ben zorların adamı oldum” dedi. Bunun üzerine üyeler, “bu sefer bayağı zor oldu” deyince, Fota şunları kaydetti:

“2014 yılında 14. Sıradan meclise seçildim. En son ben seçildim. AKP iktidarında iki kez listeyi delerek encümene girdim. Üçüncüyü gösterseler yine girerdim. Ben tüm arkadaşlardan memnunum. Şu anda 27. Sıradayım. Ben inanıyorum 31-0 yapıp oraya yine gireceğim.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ‘ın “Zaten 28 üye var. Sondan ikiye yazmışlar. Diğerleri zaten kontenjan adayı” demesi üzerine Fota, “Ben yerimden memnunum” diyerek cevap verdi.

ARSLAN’IN İSMİ O SOKAĞA VERİLECEK

Toplantıda AK Parti grubunun teklifi üzerine, Yukarı Beyçayırı Sokak’ın isminin “Hasan Arslan Sokak” olarak değiştirilmesi ek gündem maddesi olarak birinci sırada ele alındı. 

İsim değişikliğinin komisyona gönderilmesine gerek görülmeden doğrudan el kaldırmak suretiyle yapılan oylamada, Hasan Kaan Arslan’ın isminin Yukarı Beyçayırı Sokak’a verilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

İlçenin Müftü Mahallesi eski terminal alanında Kent Meydanı, Yer altı Otoparkı ve İbadet Alanı imar planı değişikliğine askı müddeti içerisinde yapılan itirazın görüşülmesine ilişkin gündem maddesi imar komisyonuna havale edildi.

KÖYLERE ARITILMIŞ SU VERİLECEK…

Süleymanbeyler Köyündeki Ereğli Belediyesi içme suyu arıtma tesisinden branşman hattı bırakılan köylere içme suyunun arıtma maliyetinden verilmesi ve verilecek olan suyun ton fiyatının belirlenmesine ilişkin belediye başkanına yetki verilmesi konusu da Plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

2014-2019 dönemi Ereğli Belediye Meclisi’nin son toplantısının 7 Mart Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleşeceği bildirildi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2019, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER