Mecliste Encümen Krizi

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisinde Encümen Krizi yaşandı. 2017 yılı Belediye encümeni seçimleri gerçekleştirildi. Seçimlerde muhalefetin adayları seçildi.

Mecliste Encümen Krizi

Kdz.Ereğli Belediye Meclisinin Nisan ayı Olağan Toplantısında Encümen krizi yaşandı. Encümen üyeliklerini CHP’ye kaptıran AK Partili üyeler toplantıyı terketti.

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının birinci birleşimi, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

13 maddenin gündeme alındığı meclis toplantısına, AK Partili üyelerden Eyüp Karaarslan, Halil Bozkuş ve Salih Kumaş katılmadı.

Gündemin ilk maddesi olarak belediye encümeninde bir yıllığına görev yapacak üyelerin seçimi gerçekleştirildi. 

Üyelerden Ayhan Atay, Fevzi Mazlum ve Cumhur Nalcı’nın tasnif heyeti kurulmasının ardından, AK Parti grubu aday olarak, Reşat Latif, Sezai Meriç, İhsan Yazıcıoğlu’nu, CHP ise Fikret Fota, Mustafa Başhan ve Sibel Yıldız’ı aday gösterdi.

Oylamada AK Partili üyeler 13 er oy alırken CHP ‘li üyeler ise 15 er oy aldı. 2017 yılında CHP’li Fikret Fota, Mustafa Başhan ve Sibel Yıldız encümen olarak görev yapacak.

İHTİSAS KOMİSYONLARINDA KRİZ…

Daha sonra gündem gereği ihtisas komisyonu seçimlerine geçildi. Plan ve Bütçe komisyonuna Sabri Dinç, Fevzi Mazlum, Mustafa Şentürk, Fikret Karaslan ve Nur oğuz aday gösterildi. İmar Komisyonuna ise Turgay aydın, Yusuf Kalay, Fevzi Mazlum, Serkan Yalçın, Fikret Fota aday oldu. Hukuk işleri komisyonu olarak ise Mehmet Erdoğan, Turgay Aydın, Sabri Dinç, Özkan Özyağcı ve Güler Demiroğlu aday gösterildi.

Seçimlere geçmeden önce, AK Partili üyelerden Yusuf Kalay, grup toplantısı varken üç kişinin toplantıya katılmaması ve grup kararına uyulmamasını eleştirerek, İmar komisyonu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Aday listelerinin meclis tarafından onaylanmış olması nedeniyle  istifanın seçimden sonra gerçekleştirilebileceği kararına varıldı. Bu arada Mehmet Erdoğan da Hukuk İşleri Komisyonu’ndan istifa ettiğini açıkladı.

ÜYELER TERK ETTİ

Tartışmalar sürerken, AK Partili üyelerden Yusuf Kalay, aynı gerekçelerle toplantıyı terk ettiğini açıkladı. Mehmet Erdoğan, İhsan Yazıcıoğlu ve Sabri Dinç de aynı gerekçelerle toplantıyı terk etmesi üzerine Başkan Uysal toplantıya beş dakika ara verdi.

Aranın ardından katip üyelerin de gelmemesi üzerine, toplantının devam edip etmemesi üzerine tartışmalar yaşandı. Daha sonra Başkan Uysal, ihtisas komisyonu seçimleri de dahil olmak üzere kalan maddelerin bir gün sonra görüşülmesi için toplantıya ara verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 08:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
kadro
kadro - 7 yıl Önce

bunların inine nezman girecekler yeter artık

SIRADAKİ HABER