MEKTUP YAZDI, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

MEKTUP YAZDI, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI UYSAL SAHİP ÇIKTI

MEKTUP YAZDI, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Makatı kapalı olarak doğan bebeğini Kdz. Ereğli’den sevkli gittiği İzmit Kocaeli’nde tedavi ettirmek için çaba sarf eden işsiz babanın, hastanede yazdığı ‘yardım mektubu’ sosyal medyada yayınlandıktan sonra karşılık buldu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İzmitte zor günler geçiren Sever ailesine sahip çıktı.
Makatı kapalı olarak doğan bebeğini Kdz. Ereğli’den sevkli gittiği İzmit Kocaeli’nde tedavi ettirmek için çaba sarf eden işsiz babanın, hastanede yazdığı ‘yardım mektubu’ sosyal medyada yayınlandıktan sonra karşılık buldu. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İzmitte zor günler geçiren Sever ailesine sahip çıktı.
Alınan bilgiye göre, Dursun ve Eda Sever’in ismi henüz konulmayan üçünçü bebekleri, 1 Kasım’da Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’nde dünyaya geldi. Doğuştan makatı kapalı olan bebek, acil olarak ambulansla Kocaeli Medikal Park Hastanesi’ne sevkedildi. Burada tedavi süreci başlatılan talihsiz bebek, hastanenin Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi görüyor.
MEKTUP YAZDI, SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI
İşsiz baba Dursun Sever, “Sayın Kocaeli halkı. Ben Zonguldak Ereğli’den gelen bir hasta babası olarak yazıyorum” diye yazarak başladığı mektubunda, bebeğinin uzun sürecek tedavi süresince, para kazanabilmek için iş talebinde bulundu. Mektubunda, 2 çocuğu daha olduğunu, zor durumda kaldığını, uzun süredir yemek dahi yiyemediğini anlatan baba, yardım istedi ve bu mektubunu hastane camına astı ve sosyal medyada paylaştı.
UYSAL SAHİP ÇIKTI
Mektubun sosyal medyada yayınlanması üzerine konudan haberdar olan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İzmitte zor günler geçiren Kdz. Ereğlili Sever ailesine yardım eli uzattı.
Aile ile telefonla iletişime geçen Uysal, tedavisi Kocaeli Medikal Park Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde süren bebek hakkında bilgi aldı, şifa dileğinde bulundu. Ailenin ihtiyaçları ve bebeğin tedavi süreciyle yakından ilgilenen Başkan Hüseyin Uysal, aileden iletilen bazı istekleri yerine getirmek için Ereğli Belediyesi Özel Kalem’e talimatlar verdi.
HASTANEDEN BİLGİ ALINDI
Öte yandan, hastane yetkilisinden alınan bilgiye göre, bebeğin tedavisinin Yoğum Bakım Ünitesi’nde sürdüğü, aileye maddi yardımda bulunmak için çok sayıda kişinin talepte bulunduğu, yardımseverlerin ise Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’ne yönlendirildiğini kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER