Mezarlıkta çıkan yangın ormana sıçradı...

Mezarlıkta çıkan yangın ormana sıçradı...

Mezarlıkta çıkan yangın ormana sıçradı...

Zonguldakın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesinde mezarlıkta çıkan ve ormana sıçrayan yangında yaklaşık 4 dönüm alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Şehitlik Mahallesi mevkisindeki mezarlıkta alev gören vatandaşlar durumu Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi ile Ereğli Orman İşletme Müdürlüğüne bildirdi.

Rüzgarın da etkisiyle artan alevlerin ormanlık alana sıçraması üzerine belde sakinleri yangına ilk müdahaleyi yapmaya çalıştı.

TTK Armutçuk Müessesesine ve Ereğli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de müdahalesi ile yangın yaklaşık 3 saatte kontrol altına alındı.

Vatandaşlar alevlerin kontrol altına alınabilmesi için hortum taşıdığı ve alevleri söndürebilmek için müdahale ettiği görüldü.

Geyikbeli Mahallesi Muhtarı Tahsin Arslan, yaptığı açıklamada, yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirterek, Haber verdim. TTKnın itfaiyesi gelene kadar Ereğli ilçesinden itfaiye gelerek müdahale etti. Daha önceden belde halkı da yangını söndürebilmek için seferber oldu. Yaklaşık 3-4 dönümlük bir alan yandı. Bazı mezar taşları da zarar gördü. dedi.

Jandarma ekipleri güzergahta önlem alırken 112 Acil Servis ambulansı da hazır bekletildi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER