Millî Eğitim'de başarı ödüllendirildi

Millî Eğitim'de başarı ödüllendirildi

Millî Eğitim'de başarı ödüllendirildi

Kdz. Ereğli’de 2018-2019 eğitim-öğretim yılında akademik, kültürel, sosyal ve sportif alanlarda farkındalık yaratan, çalışmalarıyla örnek teşkil eden 268 öğretmen düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Kdz. Ereğli’de 2018-2019 eğitim-öğretim yılında akademik, kültürel, sosyal ve sportif alanlarda farkındalık yaratan, çalışmalarıyla örnek teşkil eden 268 öğretmen düzenlenen törenle ödüllendirildi.

19 Aralık Perşembe günü Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hüseyin Sami Uyar, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Kdz. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Aksoy, şube müdürleri, www.escort4elite.com okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tanıtım videosu izlendi.

AKSOY, “268 ÖĞRETMENE BAŞARI BELGESİ VERİLECEK”

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Ereğli’de sosyal, kültürel, akademik ve sportif alanlarda başarılı olan öğretmenlerle, Zonguldak Valiliğince il genelinde yürütülen Kodlazon, Dyned, Akılzon, e-Twinning, Tübitak 4004, Tübitak 4006, Tübitak 4007 projelerinde aktif olarak yer alan, emsallerine göre daha başarılı olan öğretmenlerin ödüllendirileceğini söyledi. Aksoy, bu kapsamda Ereğli’de 66 valilik makamı, 202 kaymakamlık makamı olmak üzere toplam 268 öğretmene başarı belgesi verileceği dile getirdi.

KAPICI, “EREĞLİ’NİN ORANSAL ORANI YÜKSEK”

Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı da İl genelinde Vali Erdoğan Bektaş’ın oluruyla 332 öğretmene başarı belgesi verildiğini, bunların 66’sının Ereğli’de bulunduğunu, Ereğli ilçesinin oransal olarak yüksek bir noktada bulunduğunu kaydetti.

ÇORUMLUOĞLU, “BAŞARIYI TALTİF ETMEK ÖNEMLİ”

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise Kaymakam olduğunda okullardaki başarının fiziki yapılarla gelişeceğini düşündüğünü, otuz yıllık süreç içinde imkanların iyileştiğini söyledi. Yıllar geçtikçe fiziki yapının önemli olduğunu ama tek başına bir şey ifade etmediğini anladığını belirten Çorumluoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Bu fiziki yapıyı dolduracak başarılı idareciler ve öğretmenlere ihtiyaç var. Bunun yanında da öğrenci velilerine ihtiyaç var. Bunları bir sac ayağı şeklinde sunabilirseniz, hakikaten başarılı oluyorsunuz. Otuz yıllık meslek yaşamımda geldiğim son nokta bu. Bu bakımdan öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz. Bugün burada verilecek başarı belgeleri her şey değildir ama başarıyı taltif etmek biz idareciler için önemli. Bazı yerlerde biz bu başarı belgelerini verdiğimize pişman olduk. Ona verilseydi, buna verilmeseydi denildi. Onlara diyorum ki önümüzdeki sene başarı belgelerini siz getirin, ben imzalayacağım ama bundan iyisini yapamayacaksınız. Öğretmenlerimiz çalışmaya geldiği zaman, ek ders ücreti verilmeyen faaliyetlere katılmayıp, başarı belgesi verilirken niye bize verilmedi diyorlar. Biz de insanız, hata yaparız, hata yaptırılırız. Buradaki başarı belgelerinin bir kısmını milli eğitim müdürlerimiz, şube müdürlerimiz teklif etti. İki binin üzerindeki öğretmenin hangisinin başarılı olduğunu tespit edecek bir sistemi önümüzdeki yıllarda kurmaya gayret edeceğiz. Ama önemli olan bunu devam ettirmek. Hak edip de alamayan arkadaşlarımız olabilir, bundan kimse gocunmasın. En basit törende, buradaki ses sisteminden belgelerin verilme sırasına kadar iyi dizayn edilmiş bir çabayı prova, prova, prova yapmış bir okulu da takdir etmek isterim. Belgelerini vereceğimiz tüm arkadaşlarımıza bu belgeler hayırlı uğurlu olsun.

POSBIYIK, “BÜTÜN ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Programda konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ödül kazanan öğretmenleri kutladığını kaydederek; “Belediye başkanı olarak yöremde, İlçemde, köylerimde böyle başarılı öğretmenlerle birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle son yıllarda yapılan çalışmalarla, büyük bir ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Valimiz ve kaymakamımız önderliğinde, İlçe milli Eğitim Müdürümüzle birlikte büyük bir okullaşma oranına gittiğimizi görmekten dolayı da mutluluk duyuyorum. Öğretmek sadece öğrenciyi yetiştirmek değil, öğrenci ile birlikte sosyal hayatın arasına dalmak. Spor, resim, müzik, kültür gibi olaylarda da başarı göstermek. Karadeniz Ereğli Belediye başkanı olarak ilçemizde bu konularda da büyük başarılar olduğunu görüyoruz. Birçok dalda Ereğli’nin ilimizi temsil ettiğini görüyorum. Spor dallarında, sosyal projelerde, müzikte, Ereğli’de yetişen öğrencilerin Zonguldak adına yukarılara gittiğini görmekten onur duyuyorum. Bütün arzumuz bu başarının tüm alanlara yayılmasıdır. Biz de belediye olarak bütün öğretmenlerimizin yanındayız, elden geldiğince, imkanlarımız ölçüsünde tüm okullarımıza yardıma çalışıyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimiz benimle röportaja geliyor. Bu bir özgüven patlamasıdır. Bu bizim öğretmenlerimizin başarısıdır. Ereğli’de birlik beraberlik içerisinde, eğitime yatkınlığımız, değerli öğretmenlerimiz sayesinde, eğitimin, sporun, müziğin çok uç noktalarına gitmesinden onur duyuyorum. Sizler gibi öğretmenlerle birlikte aynı havayı teneffüs etmekten dolayı büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum.”ifadelerine yer verdi.

“EREĞLİ’DE UMUDUMUZ OLDUKÇA YÜKSEK”

Ereğli’de umudumuz oldukça yüksek. Zonguldak demek Ereğli demek. Ereğli demek Zonguldak demektir. Basit bir hesap var. 99 bin öğretmenin 33 binini, biz sağlarız. Demek kaba bir hesapla üç öğrenciden biri Ereğli’de. Eğer Ereğli başarılı olursa, Zonguldak’ı yukarı çeker. Ereğli başarısız olursa, Zonguldak’ı aşağı çeker. Onun için biz etle tırnak gibiyiz, bir bütünüz. Şimdi Zonguldak’ta yeni bir moda çıkmış. Benim için kavgacı kaymakam geldi diyorlar. Bu geç kaldı aslında. Geldiğim birinci yılda bu söylenir. Ben Ereğli olarak ilçemin haklarını savunan bir kişiyim. İlçemin hakkını veriyorsanız ben niye kavga edeyim. Bu güzelim dünyada kavga edecek, bu kadar nimet varken niye buna vakit harcayayım. Fakat siz dağılımı yaparken, Necip Fazıl’ın ‘Kurt yapmaz bu dağılımı, kuzulara şah olsa’ cümlesinin gözüne gözüne vuruyorsunuz, ben itiraz edince de kavgacı kaymakam diyorlar. Böyle bir şey yok. Bu ilçe hepimizin. Biraz önce müdürüm bir hesap yaptı, 320 başarı belgesinden 66 tanesini Ereğli’ye verdik dedi. Hesaba bakın, doğru mu, yanlış mı siz karar verin. Demek bizim yüz başarı belgesi almamız lazım ama valimizin takdirine de saygıyla boyun büküyoruz, diyecek bir şeyimiz yok.

“ÇITAYI YÜKSEĞE KOYDUK”

Ama burada bir bütün olarak hareket ettiğimizde, Zonguldak’ta ilişkilerimizde ve idareci ilişkilerimizden s on derece memnunuz. İl müdürümüz olsun, müdür yardımcılarımız, şube müdürlerimiz olsun, Ereğli’mize gereken ehemmiyet veriliyor. Ama içimde iki ukde kaldı. Biri özel eğitim okulu. Geçen hafta Köksal Toptan beyle bir görüşmemiz oldu, Fatih Çakır başkanla beraber. İnşallah Özel Eğitim Okulu’nu da yapacağız. İki tane merkez ve Gülüç’te ikili eğitim yapan okulumuz var. Onları da kıt imkanlara rağmen, sağolsunlar, sayın valimiz, il genel meclisimiz, il milli eğitim müdürümüz, iki yatırımdan birini Ereğli’ye verdiler: Gülüç’te de ikili eğitimden kurtulmuş olacağız. Ama bunun yanında biz çalışmalarımıza devam edeceğiz, sadece bilimsel, matemetik, fen değil, sanatta, müzikte, sporda da çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Ereğli’de çıtayı yükseğe koyduk. Ereğli istediği zaman herşeyin en iyisini yapabilecek bir yer. Okul müdürlerimize, eğitim teşkilatımıza ve öğretmenlerimize fazlasıyla güveniyorum, velilerimize güveniyorum. Dün bir okulumuzda STEM laboratuvarı açtık, sordum Milli Eğitim Müdürümüze nasıl açtık biz bunu diye, veliler katkı verdi dediler. Demek isteyince yapılıyor. Onun için her şey, iyi yapmak da, kötü yapmak da sizin elinizde. Bunu Ereğli için yapıyoruz, geleceğimizin emaneti olan çocuklarımız için yapıyoruz. Bunu yaparsak, gelişmiş 10 ülke arasına böyle gireriz.

“CERN’E GİDEN İKİ ÖĞRETMEN ARKADAŞIMIZ VAR”

Kodlamaya ilk başladığımızda, ben de dahil kodlamanın k’sını bilmiyoruz. Valimiz bana sizin bir öğretmen böyle bir şey yapmış, bana göndermiş, bu nedir, dedi. Ben bilmiyorum, valimiz de bilmiyor. Beş yıl önceki hikayeyi anlatıyorum. Bakıyorum şu anda tüm Türkiye’de kodlama var. Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı, gemilerde kendi yazdığımız kodları, İHA’larda kendi yazdığımız kodları kullanıyoruz. Bunun mimarı siz değerli öğretmenlersiniz. Ereğli’den Cern’e giden iki öğretmen arkadaşımız var. Çok fazla anlatamadığımız Bilsem’deki o çocuklar, Türkiye’de yıllar sonra değişime sebebiyet verecek. Bunun çok kişi farkında değil ama siz farkındasınız. Ereğli’de geçen sene 2 bin 300 kişi Bilsem’e müracaat etmiş. Bu sene 3 bin 838 kişi müracaat etmiş. Dünya ortalaması yüzde 1,8. Kabaca 2 diyoruz. Bu çocuğu yakalayacaksınız siz. Fındıklı’da, Sücüllü’de, Bayat’ta yakalayacaksınız. Gelecekte o çocuk dünyayı değiştirecek yüzde 1,8’in içine girecek. Sizler bu memleketin geleceği anlamında önemlisiniz. Bu çalışmalarda katkı veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, hükümetle ilişkilerimizde bize destek oluyor okul inşaatlarımızda. Belediye Başkanımıza bir ihtiyacınız olduğunda rahatlıkla anlatabileceğiniz bir belediyemiz var. Amiralimiz, sosyal sorumluluk anlamında projelerimize destek oluyorlar. Dekan hocamız var, beraber işbirliği yapıyoruz. İsimlerini sayamadığım değerli arkadaşlarımız vardır. Kimse gönül koymasın, biz bütünüz ve bu bütünde nihai amacımız ülkemize hizmet etmektir. Son günümüze kadar, ben meslek yaşantımın son gününe kadar bu uğurda çalışacağım.

“EN KENAR MAHALLEDEKİ ÇOCUĞA DA AYNI İMKAN VERİLMELİ”

Güzel bir tören hazırlanmış. Düzenleyen okul müdürümüze ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir şey dikkatimi çekti, her zaman üzülerek, hem sevinerek söylerim bunu. Eğitimde bir nolu hedef vardır. Kaymakamın, garnizon komutanının, belediye başkanının çocuğu hangi imkanlardaysa, en kenar mahalledeki çocuğa da aynı imkanları sunmamız gerekiyor. Buradaki ana gaye budur. Hedefimiz bu olsun. Bir çocuğun elinden tutun, ayağına ayakkabı giydirin, silgisi, kalemi yoksa o kalemi alın, başını okşayın. Bir öğretmenin çocuğu zaten bir şekilde ayakta kalıyor ama oradaki çocuğu gözden kaçırmamak için köylerdeki ve beldelerdeki öğretmenlerimiz lütfen buna dikkat etsin. Bugün yine üzücü bir haber geldi. 13 çocuğumuz ne yazık ki yedikleri yiyecekten rahatsızlandı. Şu anda daha tespit edemiyoruz ama şükürler olsun hepsi taburcu oldu. Bu vesileyle hepsine geçmiş olsun diyorum. Törene katılanlara teşekkür ediyorum, hepsine saygılar sevgiler sunuyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçilerek, ilçede görev yapan 268 okul idarecisi ve öğretmene protokol üyelerince başarı belgeleri takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2019, 22:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÖĞRETMEN
ÖĞRETMEN - 4 yıl Önce

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA AİT ÖDÜLLENDİRMELER
2019-2020 YILINDA MI VERİLDİ

SIRADAKİ HABER