MİLLİ MÜCADELEYİ DRAMA İLE ANLATTILAR

MİLLİ MÜCADELEYİ DRAMA İLE ANLATTILAR

MİLLİ MÜCADELEYİ DRAMA İLE ANLATTILAR

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Nimet İlkokulu öğrencileri sosyal etkinliklerine devam ediyor. Etkinlikler kapsamında 4. Sınıf öğrencileri “Kültürel Miras”  sergisi açtı, Milli Mücadele konulu drama hazırladı.

Kdz. Ereğli Nimet İlkokulu 4.sinif öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde "Kültürel Miras " Sergisi açtılar. Okul idaresinin desteği ve velilerin de yardımıyla kültürümüz de yer alan öğelerin ön plana çıkarıldığı. Kdz. Ereğli’nin yöresel ürünlerinin de yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Öğrenciler geçmişten günümüze kültürümüzün değişik öğelerini tanıma fırsatı buldular. Sergiyi ilçedeki diğer okulların idareci ve öğretmenleri de ziyaret ettiler. Okul Müdürü Cengiz Gökkkaya ve Müdür Yardımcısı Suat Karaarslan bu güzel etkinlikte emeği geçen öğrenci öğretmen ve velilere teşekkür edip okullarında böyle güzel etkinliklerin devam edeceğini belirttiler. Ayrıca sergiye gelen misafirlere Türk Kahvesi başta olmak üzere kültürümüz yemeklerinden ikramda bulunuldu.

KASIM AYI TEMASI “MİLLİ MÜCADELE”

Kdz. Ereğli Nimet İlkokulu 4/D sınıfı öğrencileri bu yıl ''Activitiypal''isimli uluslararası e-twinning projesi yürütüyor. Yürütülen proje kapsamında her ay değişik bir tema işleniyor. Kasım ayı teması ''Milli Mücadele''. Öğrenciler bu kapsamda Sosyal Bilgiler dersindeki Milli Mücadele konusu baz alınarak drama hazırladılar. Tiyatro gösterisi öncesi öğretmenleri Şennur Baysal proje ile ilgili kısaca bilgilendirme yapıp proje sürecince kendisine her türlü desteği veren müdür yardımları Suat Karaarslan 'a ve Okul Müdürü Cengiz Gökkaya 'ya teşekkürlerini iletti. Yoğun katılımın olduğu drama gösterimi duygusal anlara sahne oldu.

Kendileri küçük ama maharetleri büyük olan öğrenciler tiyatro sonrası büyük alkış aldılar.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 20:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER