Muhtarlar dualarla uğurlandı

Muhtarlar dualarla uğurlandı

Muhtarlar dualarla uğurlandı

Ereğli ilçesinde 90 köy ve mahalle muhtarı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriyenin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatına destek için Suriye sınırına gitti.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Devrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, yola çıkan muhtarları kutladığını söyledi.

Türkiyenin her bölgesinden Afrin sınırına vatandaşların gittiğini kaydeden Çaturoğlu, şöyle konuştu:

Binlerce kilometre öteden orada bulunan ve savaşın içerisinde aktif rol alan ABD ve Rusyaya karşı, sizin orada ne işiniz var? diyenlere buradaki muhtarların, bizim orada çok işimiz var demelerinin emsalidir, örneğidir, habercisidir. Teröristlere binlerce mühimmat verirken sesi çıkmayanlar Türk ordusu müdahale ettiğinde seslerini çıkarmaya başladılar. Zeytin Dalı Harekatı bugün 42. gününde ve bir tane sivilin bile burnu kanamadı. Biz bağımsız bir ülkeyiz, tehdit olursa bütün gücümüzle mücadelemizi yapar, bize karşı çıkanlar sonucuna katlanır. Afrin de böyle bir olaydır. Orada hiçbir sivilin burnu kanamıyorsa bu bizim ordumuzun özelliğindendir.

Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç da köy ve mahalle muhtarları ile Mehmetçiğe destek olmak için Suriye sınırına gittiklerini belirterek, Biz devletimizin, ordumuzun her zaman yanındayız. dedi.

Konuşmaların ardından, Kuran-ı Kerim okunup dua edildi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER