Mümtaz Soysal hayatını kaybetti

Mümtaz Soysal hayatını kaybetti

Mümtaz Soysal hayatını kaybetti

İstanbul'da uzun zamandır alzheimer tedavisi gören Eski Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, bugün yaşamını yitirdi.

Soysal, aynı zamanda Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye'den seçilen ilk ve son genel sekreteri oldu.

POSBIYIK'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Soysal'ın vefatı dolayısıyla yayınladığı başsağlığı mesajında, "Demokrasinin ve cumhuriyetin yılmaz savunucusu, çok değerli anayasa hukukçusu, akademi ve siyaset dünyasında çok önemli çalışmalara imza atan, eski Dışişleri Bakanımız Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın vefat haberini üzülerek öğrendim.  Değerli dostum Soysal Ereğli’yi de yakından takip ederdi. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim"dedi.

MÜMTAZ SOYSAL KİMDİR?
Mümtaz Sosyal 1929 yılında Zolguldak’ta dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu olan Soysal, daha sonra yine aynı üniversitede hukuk fakültesini bitirdi. Anayasa hukuku profesörü olarak uzun yıllar görev yapan Sosyal, TBMM’de 19. ve 20. dönemlerde milletvekili olarak görev aldı.

Ankara ve Zonguldak bölgelerinden seçilen Mümtaz Sosyal; CHP, Sosyal Demokrat Halkçı Parti, DSP ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi’nde çalışmalarda bulundu. Bir dönem Milliyet ve Hürriyet gazetelerinde de köşe yazarlığı yapan Soysal, 1969-71'de Akdeniz Sosyal Bilim Araştırma Konseyi Başkanlığı, 1974-78 arasında Uluslararası Af Örgütü ikinci başkanlığı görevlerini yürüttü.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER