Necati Günay'dan ihraç haberlerine yanıt...

Necati Günay'dan ihraç haberlerine yanıt...

Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Necati Günay, derneklerinin TGF’den ihraç edildiği yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi.

Günay yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz gün Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği’nin TGF’den ihraç edildiğine yönelik Zonguldak medyasındaki bazı gazetelere yansıyan haberlerle ilgili açıklama yapmak zaruri hale gelmiştir..

Ulusal ve yerel medya ile kamuoyuna duyurulan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun şaibeli kongresinde, evrakları eksiksiz olduğu halde Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ne karşı yapılan haksız oy kullanma gaspına karşı hukuk mücadelesi başlatılmıştır.

Hukuk mücadelemiz devam ettiği sırada TGF’nin meşruluğunu kaybettiği ve geçim kapısı haline dönüştürüldüğü iddialarını görüşmek üzere yaklaşık 40 cemiyet başkanı İskenderun’da buluşmuş ve TGF’yi masaya yatırmışlardır.

2. toplantısı Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yapılan Alternatif Güç Birliği Platformu, 3. Toplantısını emeğin başkenti Kdz.Ereğli’de yapmış ve gelecekteki yol haritasını belirleyerek global çapta hizmet verecek olan Dış İşleri ve İçişleri Bakanlığının onayıyla Küresel Gazeteciler Konseyi’ni (Global Journalists Council) kurmak için çalışmalara başlamıştır.

Ankara’da Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla yapılan toplantı sonrası Küresel Gazeteciler Konseyi resmen kurulmuş ve kurucu üyeleri de Dim ve Sabah Yazarı, duayen gazeteci Yavuz Donat, DHA (Demirören Haber Ajansı) Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişment, Sabah Ankara Temsilcisi Osman Altınışık, Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, Bakü Parlamento Jurnalistleri Birliği Başkanı Elşad Eyvazlı, Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, TRT Daire Başkanı Amber Türkmen, Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır, DHA Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Temsilcisi Sefa Karahasan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Trakya Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Lütfü Karakaş, Anadolu Ajansı emekli Bölge Müdürü, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, TRT New York eski Temsilcisi, Dışişleri Bakanlığı eski Basın Danışmanı, İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Rektör Danışmanı Kahraman Halis Çelik,Türk-İngiliz Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı ve DHA Londra Temsilcisi Aynur Tattersall gibi isimlerden oluşturulmuştur.

Dolayısıyla Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği artık TGF gibi ‘Küçük olsun, benim olsun’ zihniyetinin hakim olduğu, mesleki açıdan meşruluğunu kaybetmiş bir yapının değil, global çapta gazeteci meslektaşlarımıza hizmet verecek olan Küresel Gazeteciler Konseyi’nin bir üyesidir. Açıklamamızda da belirttiğimiz gibi, derneğimizin TGF’ye karşı açtığı dava halen devam etmektedir.. Hukuk süreci devam eden bir davada TGF’nin derneğimizi ihraç etmesi veya istifaya zorlaması hukuken mümkün değildir. Bunun yanı sıra TGF’den de herhangi bir evrak tarafımıza ulaşmamıştır. Söylentiler üzerine telefonla ulaşmaya çalıştığımız Federasyon’un hiçbir telefonu aktif değildir. Öğrendiğimize göre, Federasyon binası ise kilitli ve faaliyet göstermemektedir.

Bu nedenle Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık’ın yaptığı gerçeği yansıtmayan ve kamuoyunu yanıltıcı beyanlarda bulunmasını esefle kınıyoruz.. Yeri gelmişken şunu söylemeliyiz ki, Akbıyık’ın ZGC’si yerelde hiçbir zaman bir üst örgüt olmamıştır. Tüm dernekler bağımsızdır. Ayrıca TOKİ skandalıyla gündeme gelen Akbıyık’ın emlakçılık mesleği dürtüsüyle şaibe karıştırdığı Toki konutları kura olayıyla ilgili olarak, önümüzdeki günlerde geniş çaplı bir açıklama yapacağımızın da altını çizeriz.. Demokrasinin ve adaletin er geç tecelli edeceğine inancımız tamdır.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2019, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER