NİYETLERİNDE GERİ ADIM ATMAK YOK

NİYETLERİNDE GERİ ADIM ATMAK YOK

NİYETLERİNDE GERİ ADIM ATMAK YOK

Karadeniz Ereğli Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Şerif Sertan Ocakcı’nın istifası sonrası yaklaşık dokuz buçuk ay Sevdekar Aras’ın başkan vekilliği ile yönetilen ve bu sürede yönetimin kendi içinde bir ilçe başkanı seçememesi sonrası genel merkez tarafından kayyum atanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü, 20 Ağustos Salı günü yapılacak olağanüstü genel kurula odaklandı. 


İsmail Fota’nın başkanlık ettiği beş kişilik kayyumun açıkladığı takvim genel kurul takvimi ile birlikte, başkan adaylığı için önemli isimler kolları sıvadı. Ancak parti içindeki bazı kesimler ısrarla tek bir aday etrafında birleşilmesi ve tek bir başkan adayı ile genel kurula gidilmesi yönünde görüş bildirmeye devam ediyor.

İKİ İSMİN DE GERİ ADIM ATMAYA NİYETİ YOK
20 Ağustos günü gerçekleştirilecek genel kurulda başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan Eski İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı’nın neredeyse her gün bazı delegelerle bir araya geldiği ve seçime yönelik çalışmalarını ara vermeden sürdürdüğü bildirildi. Özel ofisinde toplantı üstüne toplantı yapan Ocakcı, tek adaylı genel kurul isteyen kesimlere göre etrafında birleşilebilecek isimlerden biri olarak da ön plana çıkıyor.

Adaylığına kesin gözüyle bakılan isimlerden biri de Alevi toplumunun önemli simalarından Ali Kocamanoğlu. Ocakcı’nın istifasını verdiği günden itibaren ilçe başkanlığı için çalışmalara başladığı bilinen Kocamanoğlu da büyük bir aksilik olmazsa Pazar günü bir basın toplantısı düzenleyerek ilçe başkanlığı adaylığını deklare edecek. Çalışmalarıyla ilgili bilgilerini aldığımız Kocamanoğlu, her kesimi kucaklayacak bir yönetim oluşturarak genel kurula hazırlandıklarını ve sürekli toplantılar düzenleyerek bu toplantılarda hedefleri ortaya koyduklarını söyledi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da, ilçenin en deneyimli siyasetçilerinden biri olarak görüş ve telkinlerinin önemli olduğuna dikkat çeken Kocamanoğlu; “Sayın Başkan’ımızın da genel kurula ilişkin görüş ve düşüncelerine azami ölçüde değer veriyoruz ve kendisiyle istişare içindeyiz. Bu genel kurula her CHP’li ile omuz omuza vererek gitmek için üzerimize düşeni yapıyoruz.”, dedi.

ARAS’IN TAVRI ÖNEM KAZANDI
2018 yılının Ekim ayında Ocakcı’nın istifasıyla, son yönetimde İlçe Sekreteri olduğu için ilçe başkanlığına vekalet etmekle görevlendirilen ve yaklaşık dokuz buçuk ay vekil ilçe başkanı olarak görev yapan Sevdekar Aras’ın sessizliği sürüyor. Yakın çevresine 20 Ağustos’taki genel kurulda mutlaka aday olmak istediğini bildiren Aras’ın kamuoyuna bu yönde yaptığı bir deklarasyonun henüz olmaması da dikkat çekiyor. Bazı partili kaynaklar, son zamanlarda araları bozulduğu belirtilen Aras ile Ocakcı’nın 20 Ağustos günü tek liste ile seçime gidebilecekleri iddiasını dile getiriyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2019, 19:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER