OCAKCI, 14 MART TIP BAYRAMI'NI KUTLADI

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KDZ EREĞLİ İLÇE BAŞKANI TIP BAYRAMINI KUTLADI.

OCAKCI, 14 MART TIP BAYRAMI'NI KUTLADI

Dünyanın en değerli varlığı olan insan ve onun sağlığının önemi noktasında günümüzde tıp biliminin neferleri doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza da büyük görevler düşmektedir.Özünde insana karşılıksız hizmet, şifaya aracılık etme, fedakârlık vardır.
Türkiyede ilk cerrahhane, 14 Mart 1827de ŞehzadebaşıdakiTulumbacıbaşı Konağında Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulmuş olup, bu tarih Türkiyede modern tıp eğitimlerinin başladığı gün olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle okulun kuruluş tarihi olan 14 Mart tarihi Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.
14 Mart 1919 tarihinde işgal altındaki İstanbulda gerçekleştirildi. Bu kutlamada o zaman tıbbiye 3. sınıf öğrencisi olan Hikmet Boran önderliğindeki tıp okulu öğrencileri işgali protesto etmek için toplandı ve bu harekete dönemin ünlü doktorları destek verdi. Bu gösteriler tıp mesleği mensuplarının vatan savunma hareketi olarak aynı tarih olan 14 Mart’ta başlamıştır.
Bu sebepler ışığında 14 Mart’ı canlarını veren tıbbiyelilerin aziz hatıralarına sahip çıkmak için Tıp bayramı olarak kutlamaktayız.
Başkalarının dertleri ile dertlenen, kişisel işlerini mesleki ve toplumsal sorunların hep bir adım gerisinde tutan, 14 Mart’ta bu vatan için mezun veremeyip canlarını veren tıbbiyelileri de unutmadan gayeleri insanı yaşatmak olan tüm hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı,14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle tebrik ediyor, bütün sağlık çalışanlarımızı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 07:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER