OCAKCI, UĞUR MUMCU'YU ANDI...

OCAKCI, UĞUR MUMCU'YU ANDI...

OCAKCI, UĞUR MUMCU'YU ANDI...

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Sertan OCAKCI , 24 Ocak 1993te arabasına konan bombanın patlaması sonucu aramızdan ayrılan Araştırmacı, Gazeteci ve Yazarlarından Uğur Mumcunun vefatının 25. Yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

24 Ocak 1993te Ankarada, Karlı Sokaktaki evinin önünde, arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu bizlerden koparılan, ülkemizin tartışmasız en önemli araştırmacı, gazeteci ve yazarlarından Uğur Mumcunun vefatının 25. yılını idrak ediyoruz.

Suikasta kurban giderek yaşamını yitiren Mumcuya gerçekleştirilen o alçak saldırının hemen ardından olay yerinde inceleme yapan uzmanların hiçbir delil bulamadığı, patlamayla etrafa dağılan ve cımbızla toplanması gereken delillerin süpürgeyle süpürüldüğü iddia edilen o Karlı Sokak da, bizlerin de yürekleri üşüyor bugün.

İslami Hareket, İBDA-C, Hizbullah gibi örgütlerin üstlendiği bombalı suikastın arkasında Mossadın ve kontrgerillanın olduğu da iddia edilmiş, Ergenekon Davası sanıklarından Ümit Oğuztan, iddianamede yer alan ifadesinde Mumcunun, seri numarası silinmiş ve Kürdistan Demokratik Partisi lideri Celal Talabaniye götürülen silahlarla ilgili araştırması nedeniyle öldürüldüğünü belirtmişti. Ayrıca ağabeyi Ceyhan Mumcu kendi yaptığı araştırmada ölümüne yakın bir süre içerisinde Mossad ve Barzani ilişkisi ortaya çıkınca İsrail büyükelçisinin ısrarla kardeşi Mumcuyla bire bir olarak görüşmek istediği, ancak Uğur Mumcunun tek görüşmeyi kabul etmemesine rağmen görüşmenin yapıldığını söylemişti. Bu bilgiler bile, Mumcunun katlinin perde arkasında nasıl tezgâhlar planlandığının, hangi güçlerin bu suikastın arkasında olabileceğinin bir kanıtıydı. Aradan geçen çeyrek asır boyunca göreve gelen her iktidar, Mumcunun faillerinin bulunmasının bir namus borcu olduğunu söylemişlerse de Türkiye ne yazık ki bunda başarılı olamamıştır. Bu, Cumhuriyetçi, Atatürkçü hatta ülkesini, vatanını, milletini seven her bireyin yüreğinde kanamaya devam eden bir yaradır.

Uğur Mumcunun bu ülke için yaptıklarını, yılmaz mücadelesini, demokrasiye, sosyal hukuk devletine ve bu aziz cumhuriyete olan bağlılığını anlatmak için satırlar, sayfalar yetmez, yetmeyecektir de. Böyle büyük bir kalemin ardından, yıllar sonra bile taziye duygularımızı dile getirmek bizleri ziyadesiyle mahzun etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Uğur Mumcuya rahmet diliyorum.

Bu büyük insan, vatanı ve milleti için yaptıklarıyla, örnek mücadelesiyle her zaman saygı ve özlemle anılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER