Ocaklı, müjdelere dikkat

Ocaklı, müjdelere dikkat

Ocaklı,  müjdelere dikkat

Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın köy yolları ile ilgili basın açıklamalarına tepki gösterdi. Ocakcı; “Vatandaşlarımızın tamamında da şaşkınlık yaratan ve inandırıcılıktan uzak gelen inceleme haberleri ve gerçeği yansıtmayan Müjde haberleri ise bu işin şov tarafıdır. Eğer hizmet yoksa kimse, bizim susmamızı ve bu gösterişli laflarla ucuz şovlara karşı sessiz kalmamızı beklemesin.” dedi.

CHP İlçe Başkanı Ocakcı, yazılı açıklamasında  CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımızın, 24 Şubat 2017 ‘de yaptığı basın açıklamasında Kurtlar köyünün yol sorununa dikkat çektiklerini hatırlattı.

 İktidara geldikleri günden bugüne kadar her seçim döneminde Ereğli-Devrek ve Köy yollarında, Karayolları Kontrol Mühendisleri gibi inceleme yapan siyasileri gördüklerinde, esas amacın “oy”avcılığı” olduğu açıkça görünen reklam kokan hareketler olduğunu biliyor olduklarını ifade eden Ocakcı, şunları kaydetti: “13 Eylül 2017 tarihinde gazetelerimizde çıkan bir haber vardı. Haberde AKP’den yapılan yazılı açıklama metni yayımlanmıştı. O  yazılı açıklamaya göre, ilçeye bağlı Kurtlar (Kaptaş) köyündeki yol asfaltlama çalışmalarını incelediği ve  geçtiğimiz aylarda, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ile birlikte bölgeye gerçekleştirdikleri ziyarette yollardaki asfalt eksikliğinin vatandaşlar tarafından kendilerine bildirildiğini belirtiyorlardı.

Bizlerinde kamuoyuna hatırlatmakta fayda gördüğümüz bazı noktalar bulunmaktadır.

24 şubat 2017 tarihinde CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımızın basın açıklamasında kamuoyuna gösterilen fotoğrafta;  Kurtlar köyündeki gezileriniz esnasında, çukura ve suya basmadan yürümeye çalışan siyasiler sizdiniz.  Ve siz iktidardınız.  Önünüzdeki yolun Gölet’e döndüğünü göremeyenler de sizdiniz. Bir fotoğraf bütün gerçeği vatandaşın gözlerinin önüne sermişti.  Yolun ne halde olduğunu,  size bu manzarayı gösteren, Kurtlar ve köy yollarının sıkıntısını ise dile getiren yine bizdik. Ama siz sözüm ona inceleme yaptınız. Ve siz iktidardınız.

Kurtlar köyünün sıkıntısını bilmeden, Gölet’e dönen yolda yürümeye çalışanlar siz, hizmet yapılsın diye hatırlatan da bizdik. Ama iktidar sizdiniz. Kurtlar köyünün Yaklaşık 500 metrelik bölümünün asfaltlamasını ise size 27 Şubat 2017 tarihinde biz hatırlattık. Siz ise ancak 8 ay sonra asfalt dökmeye başladınız.  8 ay sonra ise  “geçen kış böyleydi” biz düzelttik diyerek siyaset yaptığınız bu yolların delik deşik olduğu dönemde de sizin iktidarınız vardı. Şimdi ise hizmetsiz bıraktığınız köy ve köy yollarının asfalt dökümü esnasında makineler önünde fotoğraf çektirip reklam peşindesiniz. Yine hatırlatmak gerekir ki; bu yollar 14 yıldır bu durumdaydı. Ama siz görmediniz. Sizler bölgedeki bu kötü manzarayı gördüğünüz son 14 yılda bölgede inceleme yaparken, göletlerin üstünden atlamaya çalışırken iktidarda kim vardı?

İlçeye bağlı Ormanlı,  Akköy, Karakavuz, Danışmentli, Çiğdemli, Osmanlar, Kurtlar ve daha onlarca köyümüzün yolları içler acısı. Bu köylerimizin birçok bağlantı yolu ise yol kavramından uzak tarla gibi. ‘Referandumdan sonra hizmet ve yol sorunu bitecek’ diyenler, köyleri ve sorunlarını unuttular. Alacağını alan, kulağının üzerine yattı.

Vatandaşlarımızın tamamında da şaşkınlık yaratan ve inandırıcılıktan uzak gelen inceleme haberleri ve gerçeği yansıtmayan Müjde haberleri ise bu işin şov tarafıdır. Eğer hizmet yoksa kimse, bizim susmamızı ve bu gösterişli laflarla ucuz şovlara karşı sessiz kalmamızı beklemesin.”

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER