Öğrenciler, Osmanlı şerbeti yapıp vatandaşlara ikram etti

Öğrenciler, Osmanlı şerbeti yapıp vatandaşlara ikram etti

Öğrenciler, Osmanlı şerbeti yapıp vatandaşlara ikram etti

Zonguldakın Ereğli ilçesinde Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 7 çeşit Osmanlı şerbeti hazırlayıp vatandaşlara ikram etti.
Kdz. Ereğli Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde bir alış veriş merkezinde Osmanlı şerbetleri, Manisa ve Safranbolu lokumlarını tanıttı. Yöresel kıyafetler giyen öğrenciler kendi hazırladıkları Osmanlının lohusa, gül, zencefil, sirkencübin, demirhindi, meyan kökü, nar ve tarçın şerbetlerini vatandaşlara ikram etti. Etkinlikte ayrıca Manisa ve Safranbolu lokumu da tanıtıldı.
Unutulmaya yüz tutan Osmanlı şerbetlerini yaparak yeniden hatırlatmak istediklerini, dile getiren Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Aydın, bu etkinliği Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Aydın, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde okulumuz müdür yardımcıları, öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu Osmanlı şerbetleri, Osmanlı lezzetleri ile ilgili sunumumuz. Unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı lezzetlerini turizm lisesi olarak Ereğli halkına anlatmak istedik. Öğretmen ve öğrencilerimizin ürettiği 6 adet şerbetimiz var bugün. Bunun yanında Manisa ve Safranbolu lokumumuz var. Yine öğretmenlerimizin yaptığı cezeryelerimiz var. Amacımız Ereğli halkına Turizm Fakültesinin kurulmuş olduğunu, bizlerde turizm lisesi olarak Ereğlide var olduğumuzu Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak göstermek. Turizm Haftası kapsamında bir farkındalık oluşturmak istedik dedi.
Etkinlikte öğrencilerin sahnelediği Zeybek Oyunu beğeni ile izlendi.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2018, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER