Öğretmen Olmak

'Öğretmen Olmak'

Öğretmen Olmak

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından, Utku Koleji Eğitim Kurumları’nda ‘Öğretmen Olmak’ konulu bir program gerçekleştirildi.

Orçun Çataklı Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda icra edilen seminere konuşmacı olarak; Emekli Öğretmen Süleyman Can, Öğretmen Hacı Ormanoğlu, Doç. Dr. Selda Polat Hüsrevşahi, Utku Koleji Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hülya Çataklı katıldı.

Üniversitede okuyan öğrencilerinde yoğun ilgi gösterdiği programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Soner Yavuz, “Toplumun geleceğinin harcını yoğuran, gençlerimize ve bizlere şekil veren, her türlü meslek erbabının yetişmesinde öncülük yapan Öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Bu programın gerçekleşmesi için desteklerini esirgemeyen Utku Koleji Eğitim Kurumları’na da şükranlarımı sunarım.”dedi.

Daha sonra söz alan Emekli Öğretmen Süleyman Can,“Her şeye biz eşsiz Atatürk’ten başlıyoruz” diyerek devam ettiği konuşmasında, “onun her sözü, her şeyi sadece bizce değil dünyaca da kutsal. Kendisine ‘Cumhurbaşkanı olmasaydınız hangi Bakanlığı alırdınız’ denildiğinde bile Atatürk, ben Milli Eğitim Bakanlığını alırdım diyor. Demek ki eğitim bu kadar çok önemli.”şeklinde konuştu.

Utku Koleji Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hülya Çataklı da; öğretmenliğin bir sevgi işi olduğuna vurgu yaparak, “öncelikle insanları ve özellikle çocukları çok sevmenizi isteriz sizlerden. Benim idolüm ilkokul öğretmenimdi, onun sevgisiyle ben öğretmenliği seçtim. Bugün hala daha mesleğimi çok seviyorum. 48’inci yılım ama daha dün başlamışım gibi mesleğimin heyecanını yaşıyorum.”ifadelerine yer verdi. 

Program, sıra dışı öğretmen olarak yurt genelinde anılan Öğretmen Hacıormanoğlu’nun sunumu ve slayt gösterilerinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 15:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER