Öğretmenler Günü'ne muhtesem kutlama

Öğretmenler Günü'ne muhtesem kutlama

Öğretmenler Günü'ne muhtesem kutlama

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Milli eğitim müdürlüğü tarafından 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla Büyük Anadolu otelde öğretmenler onuruna yemek programı düzenlendi. 1450 kişi ile rekor katılımın gerçekleştiği programda konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, dinleyenleri duygulandıran sözler sarf ettiği konuşmasında, ‘öğretmenliğin tanımını’ edata baştan yaptı.

24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla İlçe Milli eğitim müdürlüğü tarafından büyük Anadolu otel de yemekli program düzenlendi. Düzenlene programa Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Belediye meclis üyeleri öğretmenler ve eşleri katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli eğitim Müdürü Numan Korkmaz dinleyenleri duygulandıran sözler sarf ettiği konuşmasında, ‘öğretmenliğin tanımını’ edata baştan yaptı. Öğretmenleri Mevlana ve Yunus’un sevgi bahçelerine, Fatih’in ordularının kuvvet aldığı güce, Veysel’e, Yahya Kemal’in yedi tepeli şehrine benzeten Korkmaz ““Bilgisizlikten çorak ve çatlayan topraklara dönen nesilleri başyapıt durumuna getirenler. Tükeninceye kadar yanan bir mum gibi etrafını aydınlatanlar. Kültürü oluşturarak zekayı , hayali ve duyguyu işleyenler. Mevlana’nın, Yunus’un sevgi bahçelerinden inciler; bestelerden, Veysel’den güller derenler. Ne yapsak, nereye baksak insan mimarı siz öğretmenleri görürüz.Öğretmenler özgürlüğün yağmuru, geleceğin alın çizgileridir. Sevgi ve bilginin güneşi, bulutsuz masmavi dünyaya yayılan sıcacık bir bahar kokusudur öğretmen. Büyük düşünceleri, hedefleri ve küçücük yürekleri kıpır kıpır çarpan çalı kuşlarının konduğu duygu bahçelerinde sarraf inceliğinde işleyen, Fatih’in ordularının kuvvet aldığı güç, Yahya Kemal’in yedi tepeli şehrinin Boğaziçi gerdanlığındaki eşsiz mimarıdır öğretmen.Meriç’ten Aras’a, Kızıl Irmak’tan Asi’ye akan, kefensiz bir şehittir öğretmen. Yurdun hiç ölmeyen, sönmeyen ocağıdır. Keban’dan Karakaya’dan, Atatürk’ten Harran’a, Çukurova’ya, Konya’ya fışkıran bir umut efsanesidir. Ulusun bağrından doğan bağımsızlık ateşidir. Dünyanın bütün çiçekleri ve kimseciklerin yetişemediği, gecenin kör karanlığında gönülden gönüle konarak çırpınandır öğretmen. Siz, taze ruhları işleyen ustalarsınız” dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, görev süresinde eğitim alanlarında kaydedilen ‘belediye atılımlarından’ bahsettiği konuşmasında, “öğretmenlerimizin ve okullarımızın sorunlarıyla mümkün olduğu kadar katkı vermeye çalıştık. Özellikle zemin iyileştirme konusunda, okullarımıza katkı sağladık” dedi. Gecenin son konuşmasını yapan Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın “ikili öğretimin” kaldırılacağına ilişkin sözlerini hatırlatırken “Bu akşam, Sayın Başbakanımızın konuşmasını dinledik. 2019 yılı sonunda, Türkiye satında İkili Eğitim kalkacak ve Tekli Eğitime geçilecek. İlçemizde de en kısa zamanda bunun gerçekleşeceğine olan inancımız tamdır. Eğitim, Devletimizin üzerinde hassasiyetle durduğu konudur. Çocuklarımıza en iyiyi, güzeli, doğruyu öğretmekle mükellef olan öğretmenler, bunu yüreğinizde, ruhunuzda ve kafanızda hissettiğiniz zaman, işte Türkiye’miz geleceği çok güzel bakışlarla bakar”

SALONLAR DOLDU TAŞTI

Büyük Anadolu otelde iki ayrı salonda gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler günü yemek programına rekor katılım gerçekleştirildi. Yaklaşık 1450 davetlinin katıldığı gece de yapılan konuşmaların ardından sahne alan sanatçılar eşliğinde öğretmenler gönüllerince eğlendi.





 

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER