Orhan baba, 80 yaşında mesleğe veda etti..

Orhan baba, 80 yaşında mesleğe veda etti..

Orhan baba, 80 yaşında mesleğe veda etti..

Kdz. Ereğli şehir merkezi Çağdaş İşhanı’nda “Orhan baba” lakabıyla bilinen 82 yaşındaki Orhan Ural, 67 yıldır sürdürdüğü çay ocağı işletmeyi mesleğini sağlık sorunları gerekçesiyle bırakmak zorunda kaldı. 

Çalıştığı dönemde gençlere taş çıkaran 65 yıllık meslek erbabı Ural, her gün çay demleyip, müşterilerine servis yaparak geçimini sağlaması sonrasında sağlık sorunlarını sebebiyle komşularına veda etti. 

Kdz. Ereğli İlçesinde yaşamını sürdüren Çaycı Orhan Baba, 67 yıldır aralıksız mesleğin içinde olduğunu belirterek, Artık sağlığım bu mesleği yapmama müsade etmedi. Müşterilerime hijyen ortamda en demli çayı, en iyi ortamda vermenin mutluluğundan uzak kalacağım.Her gün sabahın erken saatinde gelip çayımı demliyordum ve esnaf müşterilerime ikram ediyorum. Çay demleyip, servis yapmak gibisi yoktu. Ben yaptığım işe aşıktım. Hiç bir zaman vazgeçmeyin. Hep örnek olun, çalışmak insanı yormaz. Her gün yüzlerce merdiven çıkıyordum. Bu meslekte geride bıraktığım 67 yaş su gibi gelip, geçti, hayatta öyle geçiyor. Herkes işine sahiplensin yeter. Ben bu yaşımda yaş 80, var mı çay içen diyorum. Şimdi sağlığımla ilgilenmek zorundayım” şeklinde konuştu.

Mahalle esnafı tarafından da çok sevilen Orhan Babanın enerjisine hayran olan komşuları, Orhan Babaya nazar değdi dediler.  

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER