Özbakır Ereğli'nin kurtuluşunu kutladı

Özbakır, Ereğli halkının 97 yıl önce benzerine ender rastlanır büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirterek, tarihi değerlere sahip çıkılmasının istedi.

Özbakır Ereğli'nin kurtuluşunu kutladı

AK Parti MDK Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Ereğli halkının 97 yıl önce benzerine ender rastlanır büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirterek, tarihi değerlere sahip çıkılmasının istedi. 

Ereğlililerin düşman toprakları işgal ettiğinde birilerinin gelip kendilerini kurtarmasını beklemeden kendi aralarında örgütlenip mücadeleyi başlattığını anlatan Özbakır şöyle dedi:

İçinde bulunduğumuz ile gelecek nesiller, böylesine büyük tarihi değerlere sahip olmaktan gurur duymalı, bu şanlı tarihe ve Ereğli’mize sahip çıkmalıdır. Ereğli İlçesinin kurtuluşunun 97.yılında, Ereğlimizi özgürlüğüne kavuşturan, böylesi bir şanlı tarihe sahip olmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, şehitlerimizi ve bugün aramızda olmayan gazilerimizi rahmetle anıyor, onların torunlarını saygı ve minnetle selamlıyorum.

 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2017, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER