“PARA VERİYORUZ, YERLERDE SÜRÜNÜYORUZ”

Karadeniz’nin Mart Ayı toplantısının ilk birleşiminde, Ereğli Belediyespor’un son dönemde yaşadığı başarısızlıklar damgasını vurdu. AK Partili Mustafa Kumaş, Futbol kulübüne daha az kaynak aktararak, tasarruf edilecek kısmın bireysel sporlara destek olarak değerlendirilmesini istedi. CHP’li üyeler Sertan Kuzu ve Tarkan Atik de, bunun bir kural çerçevesine bağlanması gerektiğini belirterek bu görüşe destek verdi. Başkan Posbıyık ise konuyu değerlendirirken, “Şaşkınız. Ereğli’de sporun, folklorun, boksun, voleybolda başarıya koşuyor çocuklarımız. Ama bunlara araba yetiştiremiyoruz. Kendi arabalarımız yetmediği gibi ilave olarak kiralık araba buluyoruz. O kadar zor durumdayız ki, Allah’ın bir tane kulu bile bize yardım etmiyor” dedi. Belediye başkanı, “Ama inanın çok zor durumdayız. Dilenci gibi para istiyoruz yani sağdan soldan” ifadelerini kullandı.

“PARA VERİYORUZ, YERLERDE SÜRÜNÜYORUZ”

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının ilk birleşimi, Belediye Başkanı Halil Posbıyık Başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya üyelerden Numan Korkmaz, Kürşat Yağız ve Zafer Yalman mazeretleri dolayısıyla katılmadı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, toplantı öncesinde yaptığı gündem dışı konuşmada, ülkenin sıkıntılı günlerden geçtiğini, herkesin büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Ülkemizin birlik beraberliği, beka meselemiz her şeyin üstünde. Şartlar ne olursa olsun bizim başka gidecek yerimiz yok. Bu ülkenin sağlıklı gelişmelere açık olması lazım. Onun için günümüzde siyaset olgusunu bir kenara bırakmak gerekir. Hepimiz topyekün mehmeçiğin, şanlı ordumuzun arkasındayız, onların başarısı için dua etmemiz lazım. Bugünlerde siyasi ayrılıklara düşmememiz lazım. Siyasetten bahsetmememiz lazım. Tek meselemiz ordumuzun başarıya ulaşması, ülkemizin bu sıkıntılı günlerden rahat bir şekilde çıkması. Zafere ulaşmamız her şeyin önünde. Sözün bittiği yerdeyiz.”

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU…

Posbıyık4-5 Şubat’ta Van’da meydana gelen çığ faciasında verilen 41 Şehidin, Sabiha Gökçen’de uçağın pistten çıkması sonucu 3 vatandaşı, İran merkezli depremde Van Başkale’de hayatını kaybeden 9 vatandaşı, Suriye’nin İdlib kentinde meydana gelen çatışmalarda şubat ayı içinde verilen 54 şehidi andı.

Posbıyık “Birlik beraberlik içinde olmalıyız. Bugünlerde siyasi ayrıcalığa düşmememiz lazım. Hepimiz Türk’üz, ne mutlu Türk’üz diye haykırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemi, vatanımız için ordumuzun, Mehmetçiğin arkasında tek yürek gibi durup, ülkemizin zaferi için hep birlikte dua etmemiz gerekiyor. Ben son günlerde siyaset yapmayacağım, sizlere de ülkemizin galibiyeti, başarısı için, aziz şehitlerimizin ruhları, yaralılarımızın sağlığına kavuşması için el ele vermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi,

Ereğli’den iki yaralı askerimizin bulunduğunu, Çaycuma’da bir şehit bulunduğunu ifade eden Posbıyık, toplantının ardından meclis üyeleriyle birlikte yaralılara geçmiş olsun ziyaretinde bulunacaklarını söyledi.

Başkan Posbıyık, toplantının açılışı öncesinde meclisi bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya ve İstiklal Marşı’nı söylemeye davet etti.

KUMAŞ’TAN BELEDİYESPOR’A DEĞİL BİREYSEL SPORLARA KAYNAK AKTARALIM ÖNERİSİ

Toplantıda gündemin okunmasının ardından, CHP Grubu tarafından Bedensel Engelliler Kategorisi,  Oturarak Voleybol Takımı’nın Türkiye  Şampiyonu olduğu belirtilerek, takımın teknik heyeti ve sporcularının ödüllendirilmesini isteyen ek bir madde teklifinde bulunuldu.

AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Kumaş, öneriyi desteklediklerini belirerek, “Oturarak Voleybol takımımız Türkiye şampiyonu oldu. Futbol takımımız yerlerde sürünüyor. Kişisel görüşüm, bireysel sporlara daha fazla destek verilip, Futbol kulübünün ödeneğini kısalım. Ereğli’de en az 500-600 sporcuya destek verebiliriz” dedi.

POSBIYIK: “PARA VERİYORUZ, YERLERDE SÜRÜNÜYORUZ”

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bunun üzerine, futbol takımı yönetmenin dünyanın en zor işi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dediğinize katılıyorum, para veriyoruz, yerlerde sürünüyoruz. Hala geçmiş yönetimden gelen haciz borçlarını ödüyoruz. Ayağa kalkamıyoruz. Bu işi ben bilmiyorum diye dışarıdan bir işadamına teslim ettik. Buna rağmen neticeler belli. Bir taraftan da şunu göz ardı etmemek lazım. Toplumda en büyük talep futbola, bunu yadsıyamazsınız. Paravolley takımında seyirci parmakla sayılacak kadar az, futbol dedin mi şehir akın ediyor. Realite bu, o yüzden vazgeçemiyoruz. Salon sporlarında başarılıyız. Bunu inkar etmek mümkün değil. Aslanlar gibi basketbolcular yetişiyor. Kaymakam Bey, salon sporlarında spor yapan öğrencilerin katıldığı bir törende şaşırdı. Belediye bu kadar kulübe mi bakıyor dedi. Başka bakan yok, ne Türk Metal’in, ne Erdemir’in bunlara baktığı yok. Ereğli Belediye spor tüm spor birimlerini bünyesinde topluyor. Çok hoşuna gittiğinden değil, ama mecburen, bu gençliğe sahip çıkmak zorundayız.

Size samimiyetle ifade edeyim; Araba yetiştiremiyoruz. Şaşkınız. Ereğli’de sporun, folklörün, boksun, voleybolda başarıya koşuyor çocuklarımız. Ama bunlara araba yetiştiremiyoruz. Kendi arabalarımız yetmediği gibi ilave olarak kiralık araba buluyoruz. O kadar zor durumdayız ki, Allah’ın bir tane kulu bile bize yardım etmiyor. Futbolu yerenler para vermeyenler, para verenler tenkit etmiyor. Para vermeyen asar, keser, doğrar. Haklılar, ben de başarılı olmak istiyorum, olmuyor. Tenkitlerin hepsini kabul ediyoruz ama bu kolay iş değil.

Ereğli’de sosyal yönden büyük bir gelişmişlik var. Eğitimde Zonguldak’ın üçte biri bizden, 33 bin öğrencimiz var. Birincilikler hep Ereğli’den çıkıyor,  bundan gurur duyuyoruz. Dört öğrencimiz dünya şampiyonu oldu. Cumhurbaşkanımız İzmir’e telefon etti bir tane dünya şampiyonu var diye. Bizde dört tane var. Bundan gerçekten gurur duyuyorum ama para yetiştirmek gerçekten mümkün değil.  Makamda kabul edip küçük hediyeler verip onore etmeye çalışıyorum, basına duyurmaya çalışıyorum. Ama inanın çok zor durumdayız. Dilenci gibi para istiyoruz yani sağdan soldan. Bunu da ifade etmek istiyorum. Bize de anlayışla bakın. Şimdi bıraktık desem,  kimse kabul etmez, sıkıntılar yaşanır ama fikrinize katılıyorum.”

KUZU: “KEŞKE DAHA ÖNCE KAPATILSAYDI DA BİZ UĞRAŞMASAYDIK”

CHP’li Meclis Üyesi Sertan Kuzu da söz alarak, “bundan önceki dönemlerde keşke bu kadar para verilmeseydi, daha önceden kulübü kapatsaydı da biz de uğraşmak zorunda kalmasaydık. Kulübü eksi ikiyüz bin lirayla devraldık. Aktarılan para 990 bin lira. İkiyüz bin lirayı oradan düşün. Kalan parayı salon sporlarına da harcıyoruz.  Biz elimizden geldiği kadar takıma katkı sağlamaya çalışıyoruz, birinci sırada da olsa, onikinci sırada da olsa aynı değerde bize göre. Daha önceki dönemlerde futbolu kapatalım da salon sporlarına daha fazla destek verelim denilseydi biz de uğraşmazdık. Bize bir önerge gelirse, değerlendiririz.” diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Kumaş, bunun üzerine tekrar söz alarak “Özümüze dönelim, dışarıdan aldığımız futbolcularının yerine Ereğlili çocuklarımızı oynatalım” dedi.

ATİK: “KULÜBE HARCANAN PARAYLA SAHA YAPSAK HEYKELİMİZ DİKİLİRDİ”

CHP’li üyelerden Kuzu, bunun üzerine “bir teklif getirin, bunu bir kurala bağlayalım, biz de buna göre hareket edelim. Transfer yapmayalım, gelecek başarısızlığı da göğüsleriz diyorsanız bu konuda sizinle hemfikirim” dedi.

CHP’li Tarkan Atik de, “On senedir 43 milyon lira gelmiş kulübe. Bu on senelik parayla yüzme havuzu, basketbol, voleybol sahaları yapsaydık bizim bugün heykelimizi dikmişlerdi. Üçüncü lige çıktığımızda masraf daha da artacak. Bence bu kadar parayı buraya yatırmanın hiçbir anlamı yok. Bunu belli ölçüde kısıtlamalı ve Ereğli’deki çocuklarımızın spor alanlarını açmalıyız diye düşünüyorum” diyerek görüşünü ifade etti.

Posbıyık, bunun üzerine gruplardan sporla ilgili üyelerin bir araya gelip, önümüzdeki meclise bir önerge getirilmek suretiyle konunun değerlendirilmesi önerisinde bulundu.

GÜNDEM MADDELERİ…

Toplantıda gündem gereği, Ereğli Belediyesi yardımcı hizmetler grubunda bulunan 3 adet kadronun teknik hizmetler ve idari hizmetler sınıfına aktarılmasına ilişkin talep oybirliğiyle kabul edildi.

Belediye Müdürlüklerinin Görev ve Çalışma Yönetmelikleri ile Kdz Ereğli Atatürk Şehirlerarası Otobüs Terminali Yönetmeliğinde değişiklik ve ilave yapılmasına ilişkin gündem maddesi gereğince, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan terminali, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne aktarılması konusu Hukuk İşleri Komisyonu’na havale edildi.

Ereğli Belediyesi ve Köylere Hizmet Götürme birliği arasında, köylere arıtma tesisinden su verilmesi konusundaki gündem maddesi, Hukuk işleri komisyonuna havale edildi. Bu çerçevede, köylere su verilmesi için bir terfi istasyonu yapılacak, köylerden su ücretleri kaymakamlık tarafından toplanarak belediyeye aktarılacak.

DSİ, Ereğli Belediyesi ve Gülüç Belediyesi arasında içme suyu tesislerinin devir ve teslim protokolünün yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi oybirliğiyle Hukuk İşleri Komisyonu’na havale edildi. Bu çerçevede Gülüç Belediyesi ile su ücretlerinin alınabilmesi için çerçeve oluşturulacak bir protokol imzalanacak.

İlave Ulaşım Master Planı oluşturmak için protokol hazırlanması için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin gündem maddesi konusunda konuşan Başkan Posbıyık, “Yersiz olarak kamuoyunu sürekli meşgul eden bir konu var. Subaşı, Delihakkı yeni bir birlik kurmuşlar. Halbuki burasının bir master planı var. Bizim muhatabımız Delihakkı falan değil, bizim muhatabımız belediye sınırları içindeki Ören.  Birtakım insanlar Delihakkı’yı Ereğli’ye sokmaya, kaos yaratmaya çalışıyorlar. İTÜ tarafından yapılan master planında Ören’e bir otobüs verilmiş. Acaba yolcu sayısı artmış mı, bir mi, iki mi otobüs verilecek diye araştırılması için yetki istiyoruz” dedi. Konu Hukuk işleri komisyonuna havale edildi.

ÜNİVERSİTE ALANINDAKİ SON ENGEL

Süleymanlar Mahallesinde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait iki parselin Üniversite alanı olarak kullanılmak üzere devir veya tahsis işlemi, imar komisyonuna havale edildi. Başkan Posbıyık, “Üniversite alanında herşey bitti.  Ruhsat alma aşamasına geldik. Sadece bir engel var. Orada belediyeye ait imar yolunun son olarak oraya devredilmesi için bir karar alacağız. Bu alanı da devrettiğimizde ruhsat alacak duruma geliyor. İşler iyi gidiyor. Bu da meclisten çıktıktan sonra ruhsat alma aşamasına geliyor. Projeler de bitiyor. Tahmin ediyorum, üç beş ay içinde temel atma aşamasına gelebilir. Bütün ekipler çok iyi çalışıyor, Kaymakamımız, Ak Parti İlçe Başkanı, tüm siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimizin, az da olsa bizim de payımız var” diye konuştu.

YOLDAN İHDAS PARSELLER…

İlçenin Güldere mahallesindeki 53, 79 metrekare parselin ve Ömerli Mahallesindeki 45, 18 metrekarelik iki parselin bitişikteki parsel maliklerine satışı, söz konusu parsellerdeki yapı kayıt belgesi bulunan binaların imar yoluna tecavüzlü olması nedeniyle komisyon tarafından reddedildi. Meclis, talepleri komisyondan geldiği haliyle kabul etti.

Aynı madde çerçevesinde, Belen Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait 501,26 metrekarelik parselin, bitişikteki iki parsel malikine satışı, parsel üzerinde bulunan terfi istasyonu ve boru hatlarının 39 numaralı parsele nakli için parsel sahibinin muvafakat vermesi ve giderlerin arsa sahibi tarafından karşılanması şartıyla kabul edildi.

Gündemin son maddesi olarak ise Müftü Mahallesi’nde bulunan bir parselin sosyal tesis alanında kalan kısmın Belediye Hizmet Alanı olarak plan tadilatı yapılmasına ilişkin imar komisyonu raporu, komisyondan geldiği haliyle kabul edildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2020, 10:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ereğli gençliği
Ereğli gençliği - 4 yıl Önce

Ereğli futbolu ereğli belediye meclis üyelerinin emrindeyse yandık futbolunda ereğlinin de hali belli

SIRADAKİ HABER