Posbıyık açıkladı: "İkinci dalgaya hazırız. Festival yok!"

Posbıyık açıkladı: "İkinci dalgaya hazırız. Festival yok!"

Posbıyık açıkladı: "İkinci dalgaya hazırız.  Festival yok!"

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'dan önemli açıklamalar.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ile Şehit Vefa Karakurda Stadı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Koronavirüs süreci, alınan önlemler, yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren Posbıyık, şu ifadelere yer verdi:

"EN ERKEN DAVRANAN BELEDİYEYİZ" 
Vali ve Kaymakamımızın önderliğinde Ereğli'de eğitim seviyesi yüksek olduğu için yasalara son derece uyumlu davranmalarından dolayı çok büyük bir hasar görmedik. Bu hasar görmeyeceğiz anlamına gelmez, çok dikkatli olmamız gerekiyor. Koordineli çalıştık. Ereğli Belediyesi olarak bölgede koronavirüs vakasını en erken hisseden belediyedir. Örnek belediye olmuştur. Hiç kimse maske takmazken Kdz.Ereğli Belediyesi olarak çağrı yaptık, gönüllüleri atölyelere çağırdık. İlave dikiş makineleri aldık, gönüllülerle birlikte maske üretmeye başladık. Kimyager çalışanlarımız ve veteriner arkadaşlarımız çok iyi bir çalışma ile dezenfektan ilaçlarını stokladı. 

"İKİNCİ DALGA GÖZÜKÜYOR" 
Şuanda bile belediyede stoklarımız en üst seviyede. Yarını göremiyoruz, ikinci dalgalar gözüküyor. 300 bine yakın maske ürettik. 55 bin tane haneye 4'er tane maske dağıttık. Sabun, dezenfektan verdik, katalogla bilgilendirdik. 93 tane köyümüze maske dağıttık. 4 Beldemize, çünkü Gümeli'ye de gönderdik. Sağlık ocaklarının hepsine gönderdik.

 EVLERE SICAK AŞ 
Ramazan başlamadan aş evini açtık. 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi insanlarımıza sıcak yemek dağıtmaya başladık. Yemeği yapıyoruz, sefer tasları ile birlikte tespit edilen ihtiyaç sahiplerinin evlerine nokta atışı ile yemekleri veriyoruz. Sadece 65 yaş üstü değil genç olup da işsiz kalan gençlerimize de kapımızı açtık. Yaklaşık bin 250 kişiye yemek veriyoruz, 4 bin 500 yardım kolisi dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz. Çocuklarımıza yap yoz, okuma kitapları gönderdik. Vatandaşlarımız sıkıntılı günlerde evlerinde çıkamıyorlar. 
 

ARİFE GÜNÜ MEZARLIKTAN CANLI YAYIN 
Mezarlıkta ebediyete intikal etmiş büyüklerini ziyaret edemedikleri için üzülüyorlar. Tüm mezarlıkların bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Tüm mezarlıklarımızı yaptık. Sadece şehir mezarlığında 15 bin mezara çiçekler ektik. Çöken mezarların üzerine toprak döküp çiçekledik. Allah nasip ederse yasakların olduğu arife günü vatandaşlarımız açıktır mezarlığa giderler dua ederler. Bizler de belediye olarak kuran ziyafeti çektiririz. Kısıtlı oldukları için çıkamayacaklar. Hiç merak etmesinler biz Cumartesi günü öğleden sonra internetten onlara orada kuran ziyafeti çekeceğiz. Tek tek mezarlıklara kameraları dolaştırarak onların mezarlığı ziyaret ediyormuş gibi bir ortam oluşturacağız. Evlerinde bu manevi ortamı yaşatmak en büyük arzumuz. Onun için büyük bir çaba içerisindeyiz. 

"FESTİVAL İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ YOK" 
Festival ile ilgili bir çalışma yok. Sağlığımızı düşünüyoruz. Koronavirüs sonrası ilçemizde yaşayan insanların devletin direktifi doğrultusunda maske üretmek, aş dağıtmak, dezenfektan üretmek. Belediyeler kötü vaziyette. Ekonomik durumları vatandaşların kötüyse, belediyenin de aynı. 500 bin lira kira almamız gerekiyor, alamıyoruz, otoparklardan para alamıyoruz, işgaliye paralarını alamıyoruz. Önümüzdeki aylarda korkuyoruz, işçilerin memurların maaşlarını ödeyemeyecek duruma gelecek miyiz diye. Yatırımlar falan değil sadece halkın sağlığı için çalışacağız.
 

 "KİMSENİN AÇ KALMASINI İSTEMİYORUZ" 
Kimsenin aç kalmasını istemiyoruz. Buradan çağrı yapıyoruz, tespit edemediğimiz varsa bizlere müracaat etsin, onlara da sıcak aş dağıtmaya hazırız. Sefer taslarımız bitti, hayır severlerimiz sağ olsunlar sefer tasları aldılar. Yıllardır belediye başkanlığı yapıyorum. Ereğli halkı eğitimli yapıya sahiptir. Aynı zamanda kültür bakımından da iyidir.
 

"YÜREKTEN İNANIYORUM" 
Ereğli'nin çok rakamlar üzerinde durmuyorum, kanunları bilen bir yapıya sahip. Süreci en akıllıca atlatacağına yürekten inanıyorum. Bu beladan kurtulmamız için çok basit kurallar var bunlara uymak gerekiyor. İlk defa Türkiye'de sıfır vakalara Ereğli'nin ulaşması gerekir ve örnek olması gerekir diye düşünüyorum. 
 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU 
Asla siyaset ve parti düşünmeden Ereğli'nin sorunlarını birlikte halletmeye çalıştığımız için mesafe almaya başlamıştık. Araya bir korona girdi, bunu da atlatacağız. Çok başarılı hamleler yaptık. İnanılmaz projeler var bunları açıklayacağız"

Gündem

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER