“POSBIYIK: “ANKARA’DA OTURDUKLARI YERDEN EREĞLİ’Yİ DİZAYN ETMEK İSTİYORLAR”

“POSBIYIK: “ANKARA’DA OTURDUKLARI YERDEN EREĞLİ’Yİ DİZAYN ETMEK İSTİYORLAR”

“POSBIYIK: “ANKARA’DA OTURDUKLARI YERDEN EREĞLİ’Yİ DİZAYN ETMEK İSTİYORLAR”

Partilerinin Merkez Yürütme Kurulu’nun, 20 Ağustos Salı günü yapılması planlanan Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü Olağanüstü Genel Kurulu’nda ilçe başkanı olmayı düşünen CHP 24. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Neriman Posbıyık, 26 Ağustos Pazartesi günü bir kez daha basın mensuplarının karşısına çıktı. Posbıyık bu buluşmada da genel merkezi ve bazı yerel parti yöneticilerini eleştiri bombardımanına tuttu. 

Genel Merkezi’i etki altına alıp Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak İl ve Karadeniz Ereğli İlçe Örgütlerini dizayn etmeye çalışanların olduğunu iddia eden Neriman Posbıyık şu görüşleri sundu:

“Partimim Karadeniz Ereğli İlçe Başkanlığına ben aday oldum ancak benim aday olmamı istemeyenler eşim Halil Posbıyık ile konuşuyorlar. Ereğli İlçe Örgütü’nü dizayn etmek isteyenler Genel Merkez ile Halil Posbıyık’a mesaj gönderiyorlar. Hani belediye başkanları partinin örgüt işlerine karışmayacaklardı.”

“Bildiğiniz gibi partimizin genel merkezinden bir randevu talebim vardı. Ama bu randevu ile ilgili mesaj bana değil eşime gönderiliyor. Yanıt da Halil Bey’den bekleniyor.”

“Parti tabanındaki birçok kişiye göre buradaki yerel politikayı bu kentin belediye başkanı yönetmeli. Dolayısıyla da belediye başkanı kimin ilçe başkanı olmasını istiyorsa o ilçe başkanı olmalı. Aksi halde parti örgütüne yeni bir yönetim kurulu atanacak. Bu atamadan sonra da delegeler yenilenecek.”

Genel merkez düzeyinde de iletildiği gibi bazı insanların temel isteği Neriman Posbıyık aday olmasın da kim aday olursa olsun.”

“Birkaç gündür aba altından sopa gösteriyorlar. Bir taraftan demokratik düzenden bahsedenler diğer taraftan atamalarla yönetim görevlendirilmesini istiyorlar. Bu durumda da parti için ilke milke kalmıyor.” 

“kadın olduğum için beni muhatap almıyorlar. Beni sadece Halil Bey’in arkasındaki gölge olarak görüyorlar. Bunu reddediyorum.”

“ben bir cumhuriyet kadınıyım. Ben bir devrimciyim. Ben bir öğretmenim. Ben gücümü eşimden almıyorum, kendi özelliklerimden alıyorum. Ben partimde eşitlik ve adalet için mücadele ediyorum.”

“CHP’de, kadınları eşlerinin arkasında gölge gibi gören zihniyeti kabul etmem mümkün değildir. Bu anlayışı asla ve asla yakıştıramıyorum. Bu anlayışı şiddetle reddediyorum.”

“Bana uygulanan bu tavır da kadına şiddetin bir örneği değil midir? İlçe başkanlığına ben aday oluyorum, onlar eşimle konuşuyorlar ve benim adaylıktan çekilmemi istiyorlar. Ona haber gönderiyorlar.”

“Beni Halil Bey değil CHP’nin üyeleri ve delegeleri aday gösterdi. Bunu anlıyorlar ama anlamak istemiyorlar.”

“CHP’nin üye ve delegeleri bana destek verdiği müddetçe aday olmaya devam edeceğim.”

“Sırf ben ilçe başkanı adayı olmayayım, diye parti ilçe örgütü için yeni bir atama yönetim oluşturuyorlar.”

“Bu partide önce delegeleri değil zihniyeti değiştirmemiz lazım.”

“Bu partinin üye ve delegeleri benim sözlerimin savunucusudurlar. Onların desteği oldukça hiçbir ayak oyunu bana engel olamaz.”

“Dar görüşlü insanların CHP Genel Merkezi’ni etkilemesine izin vermeyin. Ankara’da, oturdukları yerden Ereğli’yi dizayn etmek isteyenlerin sayesinde ilçemiz üzerinde karar verilmesini istemiyorum. Ereğli’ye gelin ve delegelerin sesine kulak verin.”

“Seçimden korkmamak lazım. Ben seçimden korkmuyorum. Değiştirilecek yeni delegelerle de bu seçimden korkmuyorum. Mevcut delegelerin seçiminde hiçbir etkim olmadığı gibi yeni seçilecek delegelerin belirlenmesinde de hiçbir etkim olmayacak.”

“Partiyi büyütmek için elbirliği ile çalışmalıyız. Partinin gençliğe, kadına, engelliye açılması için, kimseyi ayrıştırmadan üye tabanının genişletilmesi için ve partinin halkla kucaklaşması için ben üzerime düşeni yaparım.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER