Posbıyık Çocuklara Kdz.Ereğli’yi anlatıyor.

       Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık seçim kampanyasında  örnek bir çalışmaya imza atarak çocuklara yönelik  Ereğli’nin tarihini anlatan özel boyama kitabı dağıtıyor.

Posbıyık Çocuklara  Kdz.Ereğli’yi anlatıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık seçim kampanyasında kullanılıp kenara atılacak çalışmalardan ziyade kalıcı çalışmalara imza atıyor. 

Posbıyık, çocuklara yönelik “Posbıyık Başkan Çocuklara Karadeniz Ereğli’yi anlatıyor” isimli Ereğli’nin tarihini anlatan boyama kitabı ile çocukları bir kez daha mutlu etti.   

UZUN MEHMET’TEN FATİH SULTAN MEHMET ve

FETİH ÇINARLARINA KADAR KDZ.EREĞLİ’Yİ ANLATIYOR

Üzerinde parti ve siyasi amblem taşımayan kitapçık hakkında bilgi veren Posbıyık, “ Ereğli hepimizin gözbebeği bir kent. Kentimizin tarihini gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor. Çocuklarımız şimdiden yaşadığı kenti ve onun özel tarihini çok iyi bilmeli. 2500 Yıllık tarihi geçmişi olan Ereğlimizi tanımalı, okumalı öğrenmeli düşüncesi ile böyle bir kitabı hazırladık. İçerisinde Mustafa Kemal Atatürk,  Gazi Alemdar Gemisi, Uzun Mehmet, Mitoloji Kahramanı Herkül, Osmanlı Çileği, Fatih Sultan Mehmet ve Fetih Çınarları, Balı’daki Su Kemerleri, pek çok kişinin çok bilmediği Göztepe’deki Nasrullah Efendi bir diğer adıyla Fenerci Baba, Ölüce Deniz Feneri,  Elpek Bezi, Pandomim sanatının ustası Mısırlı Krispos” gibi konular yer alıyor.” dedi.

Posbıyık, kitapçığın çocuklar tarafından çok beğenildiğini belirterek”  çocuklarımız bu kitabı boyadıkça güneş daha sarı, deniz daha mavi, orman daha yeşil olacak ”dedi.  

Gündem

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 02:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER